Catalunya Diari

Finalitzen les obres de reconstrucció de la cabanya gran d'Escunhau

Finalitzen les obres de reconstrucció de la cabanya gran d'Escunhau| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Vielha e Mijaran

 

L'Ajuntament de Vielha e Mijaran ha finalitzat les obres de reconstrucció de la cabanya gran de la muntanya d'Escunhau, que l'hivern passat es va emportar una allau, perquè pugui passar els mesos vinents de fred en bones condicions. 

L'hivern passat una allau va destrossar les dues cabanyes de la muntanya d'Escunhau, prop de l’aparcament per pujar a l’Estanho d’Escunhau. Les instal·lacions eren un patrimoni important per als veïns del poble, ja que acollien el romiatge del Santet, en honor a Sant Roc i Sant Sebastià, el 3 de juliol.
 
En una primera fase d'obres, s'ha reconstruït la cabanya gran. Entre les parts reparades es troben el sostre, la porta, la xemeneia i s'ha refet i folrat de pedra la paret del crestall. Està planificada una segona fase d'obres per recuperar la cabanya petita i el corral, més endavant. 
 
El cost total és de 15.374,38 euros, l’Entitat Municipal Descentralitzada d’Escunhau e Casarilh aporta el 60%, amb el compromís de col·laboració econòmica de l’Ajuntament de Vielha e Mijaran, i el Conselh Generau d’Aran el 40% restant.


Comentaris

envia el comentari