Catalunya Diari

Finalitzen les tasques de desenrunament del campanar de l'església de Rosselló

Finalitzen les tasques de desenrunament del campanar de l'església de Rosselló| Text i fotografia: ACN

Tres setmanes després de l'espectacular caiguda del campanar de l'església de Rosselló han finalitzat ja les tasques de desenrunament de tot el material que va caure del temple. Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Josep Abad, falta poc per ''acabar de consolidar perfectament l'edifici'' i entre aquest divendres a la tarda i dilluns es retirarà part de la tanca que envolta l'església i es reobrirà així l'accés a una part del casc antic que havia quedat tallat.

Ara només falta acabar de consolidar alguns punts de l'edifici ''perquè sempre hem dit que el prioritari és la seguretat'', ha remarcat Abad. En aquest sentit, s'han posat unes totxanes en diferents parts que han quedat descobertes del temple després de la caiguda del campanar. Amb això es pretén garantir la protecció de les zones on hi ha materials com la tova que amb la pluja s'estova i podria provocar nous esfondraments.

Durant aquestes setmanes també s'ha obert un forat en un lateral del temple per tal de poder accedir a l'interior i retirar tot allò que fos perceptible de ser robat o deteriorat com els sants i altars.

Entre aquest divendres a la tarda i dilluns es retirarà part del tancat que envolta l'església per tal que quedi lliure l'accés a un dels carrers que condueix al casc antic de la població que des que va tenir lloc l'esfondrament havia quedat tallat per seguretat. Així mateix, ja s'ha situat una bastida a la casa els balcons de la qual van patir desperfectes a causa de la caiguda del campanar. Totes aquestes intervencions estan sent costejades, fins al moment, pel Bisbat de Lleida.

D'altra banda, dilluns que ve a les onze del matí s'ha convocat una reunió a l'Ajuntament de Rosselló on hi participaran responsables del Bisbat, la Diputació de Lleida i de Patrimoni del Departament de Cultura. Segons Josep Abad, a la trobada s'hi presentarà un pressupost aproximat de que podria costar la reconstrucció de l'església després dels estudis que han fet els tècnics. En aquest sentit, a la reunió també es preveu abordar qui i com podria costejar aquesta reconstrucció així com si es veu factible o no.


Comentaris

envia el comentari