Catalunya Diari

Fira de Mollerussa posposa FiraEvents a la tardor del 2016

Fira de Mollerussa posposa FiraEvents a la tardor del 2016| Redacció - Fotografia: Fira de Mollerussa

 

Fira de Mollerussa ha decidit ajornar el certamen FiraEvents previst per a aquest cap de setmana i posposar-lo a la tardor del 2016, decisió que s’ha pres a falta de tenir tancada la definició comercial respecte a la participació dels expositors. 

 La complexitat dels paràmetres innovadors d’aquest certamen com a proposta nocturna i interactiva, que fuig del model convencional de fira, ha impedit concretar a temps el seu disseny conceptual i comercial, segons han explicat el president de l’ens firal i alcalde de la capital del Pla d’Urgell, Marc Solsona, i el director, Poldo Segarra.
 
Malgrat aquest endarreriment, Solsona ha assegurat que es manté “viva” l’aposta per FiraEvents, iniciativa que “és diferent i única”. Així mateix, l’alcalde ha afegit que la voluntat és que la primera edició d’aquest certamen sigui bona i tingui continuïtat, per la qual cosa, i davant la no articulació al 100% de la proposta, s’ha optat per “no caure en el model convencional”, sinó posposar la seva convocatòria a l’any vinent.
 
Solsona ha dit també que per tal de definir l’innovador projecte s’han establert diferents equips de treball que han inclòs converses amb Mollerussa Comercial i la Cambra de Comerç, així com amb dues agències externes, una de Barcelona i una altra d’Igualada, d’arquitectura efímera i exposicions, per tal de “buscar més idees professionals”. En aquest sentit, el director de Fira de Mollerussa ha manifestat que una de les aportacions d’aquestes converses es refereix al fet que el nou certamen deu esdevenir alhora un punt de trobada i de negoci.
 
Definició comercial complexa
Com a fira diferent, amb espais diversos i que aglutini des de la gastronomia a l’exposició d’articles i escenaris on es portin a terme activitats, actuacions; la seva definició comercial de cara a la participació dels potencials expositors esdevé complexa, davant la qual cosa, Solsona ha defensat una important acció comercial, la qual “ha de ser molt engrescadora, atractiva i el retorn s’ha d’explicar molt bé”, al mateix temps que “els costos han de ser assumibles”. “Es tracta de no precipitar-nos. No és un pas endarrere”, ha continuat. “La idea és bona. El producte és bo i la marca de Fira de Mollerussa té prestigi. El dia que es presenti no podem fallar”.
 
D’altra banda, també s’ha parlat d’una redefinició del calendari firal de cara a l’any que ve. Així, el director ha recordat que la Mollerussa Lan Party, que finalment es farà del 5 al 8 de novembre, estava prevista el primer cap de setmana d’octubre, la qual cosa limitava molt el temps entre el desmuntatge a la Party i el muntatge de FiraEvents, sumant-hi a més a més la celebració de l’Autotardor el darrer cap de setmana d’octubre. Per tot això, s’ha decidit estudiar les dates de l’any 2016 per tal de poder acollir els diferents certàmens i disposar de temps necessari.
 
Sobre aquest punt, Segarra ha afegit que la Mollerussa Lan Party passarà definitivament al primer cap de setmana de novembre, i des de principis de setembre que es fa l’Expoclàssic i fins al darrer d’octubre de l’Autotardor, hi ha suficient temps per encabir FiraEvents l’any 2016. 


Comentaris

envia el comentari