Catalunya Diari

Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarràs: Una fira que creix en qualitat i en quantitat

Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarrà s: Una fira que creix en qualitat i en quantitat| Text i fotografies: Laura Biela

La Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarràs ja escalfa motors. Enguany, el certamen, que celebra aquest diumenge la seva tercera edició, ha augmentat el nombre d'expositors fins a 109 i oferirà als visitants un programa d'activitats carregat de propostes de qualitat i molt interessants.


Així ho ha explicat el seu alcalde, Miquel Serra, qui ha assegurat que "no volien fer una fira molt gran i que morís d'èxit", sinó que el seu objectiu era consolidar-la amb els anys. I així ha estat. "Els dos anys anteriors ens han valgut per donar-la a conèixer i demostrar l'especialització d'aquesta fira. Enguany hem aconseguit treure-li el màxim profit i ampliar el nombre d'empreses i institucions interessades en participar-hi", ha afegit. "Una aposta clara per a potenciar el consum de melmelades i confitures fetes amb fruita de Lleida, així com d'embotits de carn".Un dels objectius de la fira des del primer any era buscar una especialització i mostrar els principals motors econòmics de la ciutat: la fruita i la carn. A més, també s'ha apostat per les confitures i les melmelades, una "tradició molt arrelada encara al poble", ha explicat Serra, ja que les famílies encara en fan ús. En aquest sentit, ha destacat la participació de 16 famílies de la vila que exposaran les seves confitures, aprofitant la fruita sobrant d'aquesta temporada.Entre els estands que podran trobar els assistents destaquen els d'embotits, de formatges, de mel, de bolets, de licors, de xocolata, pastisseria, de fruita i de torrons. Amb propostes provinents de fora de la província, entre els que destaquen productes de Barbastro, Girona, Tarragona i Reus, entre d'altres.I per acabar d'arrodonir el cap de setmana, els participants tindran la possibilitat de degustar un menú on es 'fusiona' la carn i al fruita. En aquesta iniciativa hi participen un total de deu restaurants d'Alcarràs.La III Fira del Comerç i el Rebost d'Alcarràs s'ha presentat aquest dilluns a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida. A l'acte hi ha assistit l'alcalde d'Alcarràs, Miguel Serra; el regidor de Comerç de la localitat, Àlex Plantes; i el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Pau Perdices.Activitats paral·leles

Durant tot el dia, (la fira comença a les 10.00 i tanca a les 20.00 hores) hi haurà demostracions de la cuina de la fruita i de la carn –a una carpa central amb projecció de vídeo- a càrrec del cuiner Isma Prados, dels professors i alumnes de l’Escola d’Hoteleria, i també el responsable de la pastisseria d’autor alcarrassina ‘Sucre i Disseny’. Pel que fa a les activitats, aquest any, les carnisseries de la vila faran un taller i demostració de com s’elabora el ‘Mandongo’. I, continuarà fent-se el concurs per escollir les millors melmelades i confitures d’aquest any.Una de les principals novetats d’aquest any és la instal·lació a Alcarràs d’un estand ‘itinerant’ del Museu de la Confitura de Torrent (Girona), que ha guanyat nombrosos reconeixements a nivell internacional i que participarà activament per fer pedagogia de les qualitats de la fruita dolça. El Museu ha fet tot un seguit de melmelades amb fruita d’Alcarràs. L'alcalde d'Alcarràs ha explicat que no descarta, en un futur proper, instal·lar un Museu de la Confitura a la localitat per tal de fer pedagogia d’aquests elements entre els escolars. Tot plegat es complementa amb una Trobada de Puntaires.


Comentaris

envia el comentari