Catalunya Diari

FiraTàrrega obre portes als futurs creadors mitjançant els seus Workshops

FiraTàrrega obre portes als futurs creadors mitjançant els seus Workshops| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Report Disport: El director Paul Long (Metro-Boulot-Dodo) i els alumnes del Màster de Creació en Arts de Carrer de FiraTàrrega i la Universitat de Lleida us proposen compartir un experiment sonor multidisciplinari. Aquest Workshop explora les possibilitats d’una experiència col·lectiva que es pot gaudir per radiotransmissió. Només es necessita un receptor de ràdio i uns auriculars.
 
- Fantasía de obreros: El xilè Ignacio Achurra (La Patriótico Interesante) i els alumnes del Màster de Creació en Arts de Carrer proposen un espectacle amb essència de carrer, un treball de contingut social en el qual un grup d’obrers carrega una estàtua anònima i, a partir d’aquí, emergeixen desfilades militars, reis que pengen de la forca, aturats que s’escalfen a la vora del foc, joglars i cantaires... Una reflexió sobre la iconografia i els efectes perversos del poder, sobre la capacitat de la gent d’organitzar-se i sobre la possibilitat de recuperar l’àgora, l’espai col·lectiu idoni per la reivindicació i pel teatre.
 
- In Forma Pauperis: És el resultat d’un taller integrat pel Grupo CarroFC i alumnes de l’Institut del Teatre, un espectacle de creació col·lectiva que compta amb l’assessorament d’Ignacio Achurra i que forma part dels actes de commemoració del centenari de l’Institut del Teatre. Es tracta d’una proposta de carrer, crítica, que ens connecta amb els temes més actuals: l’habitatge, les protestes contra l’ordre establert, la realitat virtual i les xarxes socials, el poder dels mitjans de comunicació... Una creació que interpel·la els espectadors en l’espai col·lectiu i que reivindica les possessions més preuades de l’espècie humana. Aquest workshop forma part.
 
- Verdades como puños: Producció que neix de la col·laboració de la Fira amb el Centro Universitario de Teatro de la Universidad Autónoma de México i que compta amb el suport de l’Instituto Nacional de Bellas Artes mexicà i la participació d’Ernesto Collado. Aquesta proposta forma part del focus que FiraTàrrega 2013 fa sobre Mèxic, que és el país convidat. A partir de llegendes urbanes i experiències personals, un grup de joves estudiants d’actor ens parlen de la seva visió d’un país inabastable. Amb l’humor com a element necessari, inventen veritats que els ajuden a obrir-se pas enmig de la mediocritat i l’adulteració d’un govern que ja no els representa. S’apoderen del llenguatge per escriure la seva pròpia història i convertir les seves vides en una novel·la. Fresca, intensa, desvergonyida.


Comentaris

envia el comentari