Catalunya Diari

Foment adjudica les obres de construcció de la rotonda de l'N-240 de Margalef

Foment adjudica les obres de construcció de la rotonda de l'N-240 de Margalef| ACN - Fotografia: Google Maps

 

El Ministeri de Foment ha adjudicat per 619.399 euros -segons publica aquest dijous el Butlletí Oficial de l'Estat- les obres de construcció de la rotonda de Margalef, al terme municipal de Torregrossa, en el tram de la carretera N-240 entre Lleida i les Borges Blanques. 

La carretera N-240, que va de Tarragona a Osca, es caracteritza en el tram entre les Borges Blanques i Lleida per les múltiples interseccions a nivell, amb accessos directes o bé a través de rotondes partides, i nombrosos accessos a les parcel·les confrontants. El punt quilomètric 78,950, a Margalef, compta amb una intersecció en forma de rotonda partida que permet accedir a la carretera local LV-7022 que es dirigeix a Puigverd de Lleida i a la carretera municipal d'accés a Torregrossa. La calçada té 7 metres d'ample amb vorals entre 0,8 i 1,2 metres i una limitació de velocitat de 80 quilòmetres/hora en el tram d'aproximació a la intersecció. 
 
El projecte preveu transformar la intersecció actual en una rotonda sencera i tancada, que tindrà un radi interior de 15 metres, un ample de calçada anul·lar de 10 metres -amb dos carrils de 5 metres cadascun-, vorals de 0,5 metres i voreres d'1,5 metres. Els vials que connecten amb la rotonda tindran 4 metres d'ample de calçada en les entrades i 5 metres en les sortides. Comptaran amb vorals de 0,5 metres si existeixen voreres confrontants o amb 1,5 metres on no hi hagi voreres.
 
A més, es rectificarà el traçat de la carretera LV-7022 amb la finalitat de millorar l'angle d'accés a la rotonda. El tram reposat comptarà amb una calçada de 2 carrils, cadascun amb 3 metres d'ample, i vorals d'1 metre. La rotonda i els vials que permetran accedir-hi comptaran amb un nou enllumenat que substituirà a l'existent. L'actuació es completarà amb la instal·lació de nova senyalització, abalisament i barreres de seguretat.


Comentaris
Manel
La vergonya de rotondes... \r\n\r\nDespesa en neumàtics, despesa en combustible, més contaminació i pèrdua de temps...\r\n\r\nOn son els passos a diferent nivell? Potser amb un simple radar es solucionava el tema?

envia el comentari