Catalunya Diari

Foment autoritza la rotonda de Margalef a la N-240

La Subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, ha anunciat avui que el Ministeri de Foment ha autoritzat la construcció d’una rotonda a la N-240, en el punt quilomètric 79, a l’alçada de la cruïlla amb la carretera LV-7022 en direcció a Puigverd de Lleida i la carretera que va a Torregrossa.


Manso ho ha comunicat aquest dilluns als alcaldes de la N-240 en el decurs de la reunió de Comissió de treball que van crear a finals de l'any passat per fer un seguiment de les propostes i de la seva gestió. A la reunió hi han assistit els alcaldes de Les Borges Blanques, Enric Mir; de Juneda, Antoni Villas; de Torregrossa, Josep Maria Puig; de Vinaixa, Jordi Sarlé; d’Artesa de Lleida, Pere Puiggròs, i de Puigverd de Lleida, Benjamí Bosch.La subdelegada els ha explicat que després de la reunió amb els alcaldes de la N-240 del passat mes de novembre, va remetre les seves propostes a la ministra de Foment, Ana Pastor, recolzant les iniciatives plantejades i impulsant les alternatives que poguessin aportar solucions a la seguretat de la via. I segons ha explicat, "un cop tenim l’autorització administrativa, caldrà que Foment actualitzi el projecte inicial (data del 2008) en aplicació de la nova normativa sobre carreteres i medi ambient dels darrers anys i caldrà també que s’actualitzi la previsió pressupostària de la mateixa que calculem serà d’aproximadament un milió d’euros".
La subdelegada també ha anunciat que el Ministeri de Foment ha autoritzat la instal·lació de tres semàfors intermitents de funcionament continu en els tres punts de la N-240 al seu pas per Juneda on hi havia prevista la construcció de rotondes amb l’objectiu d’alertar als conductors de la proximitat d’una cruïlla durant la nit i en dies de boira. En aquest sentit, Inma Manso ha dit que "el projecte inicial de 4 rotondes, del qual ara en separem una, no és un projecte abandonat pel Ministeri però sí a l’espera de dotació pressupostària".
Manso ha destacat en la reunió que en el que portem d’any no s’ha registrat cap accident de trànsit mortal en vies de la xarxa estatal de carreteres en Lleida.

Comentaris

envia el comentari