Catalunya Diari

Foment construirà una rotonda a la N-240, a Margalef

Foment construirà una rotonda a la N-240, a Margalef| Redacció - Fotografia: Google Maps

 El projecte contempla la substitució de la intersecció existent, que té forma de glorieta partida i en la que el trànsit que circula per la carretera N-240 té prioritat , per una glorieta completa que reduirà la velocitat de pas dels vehicles. Tot això amb la finalitat de millorar la seguretat viària en un punt de la carretera N-240 pel qual circulen diàriament 10.000 vehicles, dels quals una alta proporció, del 20%, són pesats.
 
Característiques tècniques
En el punt quilomètric 78 +950 de la carretera N-240 de Tarragona a Osca passant per Lleida, en el lloc de Margalef pertanyent al terme municipal de Torregrossa, hi ha una intersecció en forma de glorieta partida que permet accedir a la carretera local LV-7022 que es dirigeix ​​a Puigverd de Lleida i a la carretera municipal d'accés a Torregrossa. El projecte preveu transformar la intersecció actual en una glorieta tancada. La glorieta tindrà un radi interior de 15 metres, una amplada de calçada anular de 10 metres per a albergar dos carrils de 5 metres, vorals de 0,5 metres i voreres de 1,5 metres.
 
Els vials que connecten amb la glorieta tindran 4 metres d'amplada de calçada en les entrades i 5 metres en les sortides. Comptaran amb vorals de 0,5 metres si hi ha voreres confrontants o 1,5 metres on no hi hagi voreres.
 
A més serà necessari modificar el traçat de la carretera LV-7022 per tal de millorar l'angle d'accés a la glorieta. El tram modificat comptarà amb una calçada de 2 carrils, cadascun de 3 metres d'ample, i vorals d'un metre. La glorieta i els vials que accedeixen comptaran amb un nou enllumenat que substituirà l'existent. L'actuació es completa amb la instal·lació de la nova senyalització, abalisament i barreres de seguretat.


Comentaris

envia el comentari