Catalunya Diari

Foment fa un pas més per convertir l'aeròdrom de la Seu en aeroport comercial

Foment fa un pas més per convertir l'aeròdrom de la Seu en aeroport comercial| EP - Fotografia: Generalitat de Catalunya (Arxiu)

 

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest divendres una ordre del 29 d'agost en la qual el Ministeri de Foment designa a l'aeròdrom de la Seu d'Urgell-Andorra com Aeròdrom amb Informació de Vol d'Aeròdrom (AFIS), una decisió amb la qual fa un pas més per convertir les instal·lacions lleidatanes en aeroport comercial. 

L'aeròdrom ocupa terrenys dels municipis de Ribera d'Urgellet i de Montferrer, a tres quilòmetres i mig de la Seu d'Urgell, la ciutat que li dóna nom. 
 
 
El BOE remarca que abans de començar a prestar serveis, l'aeròdrom requerirà la prèvia supervisió i informe favorable per part de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria. 
 
El procés de designació de l'Aeròdrom de la Seu d'Urgell-Andorra com Aeròdrom amb Informació de Vol d'Aeròdrom va ser acordat en setembre de l'any passat per la Generalitat, Foment i el Govern d'Andorra per convertir les instal·lacions d'ús privat en infraestructura de ús públic. 
 
El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font ha assegurat en reiterades ocasions que havia vairas empreses interessades en operar a l'aeroport de la Seu d'Urgell, algunes amb la intenció d'establir vols entre aquest municipi i Barcelona.


Comentaris

envia el comentari