Catalunya Diari

Forta tempesta de pluja, vent i pedra a Lleida

Forta tempesta de pluja, vent i pedra a Lleida| Laura Biela - Fotografia: JARC

 

La forta tempesta de pluja, vent i pedra que s'ha produït durant la matinada d'aquest divendres ha arrasat amb arbres, antenes i diversos elements estructurals i ha inundat alguns baixos. L'incident més destacat ha estat l'ensorrament d'un magatzem a la carretera de Lleida a Corbins.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís de l'incident a les 03.19 hores, comunicant-los que un magatzem annex a una casa de dos plantes s'havia ensorrat. En aquell moment, no hi havia ningú a l'immoble, així que no s'ha hagut de lamentar ferits. No obstant, a causa de la tempesta, ha caigut un pal elèctric, ubicat davant de la porta d'aquesta casa.
 
Les localitat més afectades per la pluja són Lleida ciutat, Torrefarrera, Alcoletge, Alguaire, Alpicat, Benavent de Segrià, Seròs i els Alamús. Els Bombers han rebut una cinquantena d'avisos per pluja des de mitjanit, més d'una vintena al terme municipal de Lleida.
 
La tempesta ha començat cap a les dues de la matinada, acompanyada de molt de vent fort, descarregues elèctriques i, en alguns casos forta calamarsa. Els registres més importants del Segrià han estat 34 mm a Alguaire i 21 mm a Albesa i Algerri.
 
Agricultors desesperats
Els productors de fruita estan desesperats. Aquesta és la setzena pedregada que es registra a les comarques de Lleida aquest 2014. La última, la d'aquest matinada, ha malmès més de 700 hectàrees de fruita. "Inclús hi ha algunes explotacions que tenen el 100% de la fruita pedregada i un 20% dels arbres arrencats", ha explicat a lleidaalminut.com Pere Roqué, president d'ASAJA-Lleida.
 
Per la seva banda, el JARC ja ha demanat que es declari urgentment zona catastròfica les poblacions afectades per la turbonada, que "ha deixat un paisatge desolador d'arbres caiguts, teulades arrencades, magatzems ensorrats, xarxes antipedra tombades i, evidentment, collites senceres greument afectades".


Comentaris

envia el comentari