Catalunya Diari

Front comú d'Osca i Lleida per reclamar millores a la N-230

Front comú d'Osca i Lleida per reclamar millores a la N-230| Text i fotografia: ACN

El president de la Diputació d'Osca i alcalde d'Areny de Noguera, Miquel Gràcia, ha acceptat la proposta del seu homòleg lleidatà, Joan Reñé, d'actuar com a grup de pressió conjunt per reclamar millores a la N-230 que uneix Lleida i França per la Vall d'Aran.

Gracia defensa que el tram prioritari per acabar l'autovia és fins a Benavarri mentre que a la resta de traçat de moment cal millorar la seguretat amb altres actuacions fins que no s'aclareixi com resoldre el desdoblament en un territori amb una orografia molt complicada. Encara no hi ha data però la voluntat és fer una trobada conjunta de les diputacions, ajuntaments afectats i també representants parlamentaris per escenificar el front comú dels dos territoris en aquesta qüestió.

Segons el president de la Diputació d'Osca, "nosaltres pensem que l'autovia en aquests moments té sentit fins a Benavarri, que és un nus de comunicacions amb sortides cap a Barbastre, Benasc, Vall d'Aran, Tremp i Lleida; el que no té sentit és pujar l'autovia fins a Sopeira, on l'abocaríem a morir al congost d'Escales, on hi ha una carretera molt deficitària i amb moltes corbes, per tant, no hi ha pressa, el dia de demà ja es farà". A més, recorda que "precisament on està millor la carretera és de Benavarri a Areny".

Això sí, en paral·lel a l'autovia fins a aquesta població de la baixa Ribagorça, Gracia reclama que hi hagi una millora integral de la seguretat a tota la carretera i s'avanci en els estudis sobre el desdoblament a la part nord que quedaria pendent.

Cal recordar que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, va anunciar el 15 de gener que impulsaria un front comú amb institucions d'Osca per reclamar al futur govern espanyol la millora urgent de la N-230 i que s'avanci en la construcció de l'autovia A-14. Va ser després que el ple d'aquell divendres aprovés una moció en aquest sentit presentada per Unitat d'Aran -conjuntament amb el PSC- que va comptar amb el vot favorable de tots els grups, excepte el PP, que es va abstenir.

El president de la Diputació d'Osca i alcalde d'Areny de Noguera ha estat un dels participants aquest divendres al II Congrés de l'Associació espanyola de Municipis de Muntanya que se celebra a Lleida.


Comentaris

envia el comentari