Catalunya Diari

Gimenells acollirà els dies 12 i 13 de juliol el Campionat d’Espanya d’esquí nàutic, wakeboard i wakeskate

Gimenells acollirà els dies 12 i 13 de juliol el Campionat d’Espanya d’esquí nàutic, wakeboard i wakeskate| Redacció - Fotografia: 2Llacs / Diputació de Lleida

 El Centre 2Llacs, situat a Gimenells i Pla de la Font, compta amb dues basses d’un quilòmetre i mig de llargada i vuit de fons que tenen una doble funcionalitat: abastir la comunitat de regants de la zona, alhora que serveix com a lloc de pràctica esportiva i aventura envoltat de natura.
 
L’acte de presentació, que ha tingut lloc a la Diputació aquest dilluns, ha comptat amb la participació del vicepresident quart Josep Ramon Ibarz; l’alcalde de Gimenells, Albert Aldavert; el representant Territorial de l’Esport a Lleida, Josep Ramon Solsona; el portaveu de la Comunitat de Regants, Santiago Caudevilla; el subcampió d’Espanya d’Esquí Nàutic de l’any 2013, Roger Ballús, i el representant del Club Esquí Nàutic Pallars Jussà i de l’empresa 2Llacs organitzadors de la competició, Xavier Roy.
 
Ibarz ha destacat que “és tot un luxe gaudir d’aquestes infraestructures al Pla de Lleida que ens serveix com una nova oportunitat de revaloritzar el nostre territori econòmicament. A més, és una gran idea per a l’aprofitament de l’aigua”.
 
Xavi Roy, com a membre de l’organització, ha explicat que “durant l’hivern vam rebre l’homologació per part de la Federació Internacional i ara podem presentar com a una realitat aquest Campionat d’Espanya”. Pel que fa a la competició, Roy ha encoratjat tots els amants de l’esport a no perdre’s aquest espectacle únic “que tindrà el seu plat fort durant el cap de setmana, encara que, des de dilluns, els participants podran fer entrenaments lliures”.
 
El mateix gerent de 2Llacs ha desvetllat que el pressupost de la prova és d’uns 20.000 euros, però que s’espera un retorn econòmic de 50.000 euros, aspecte que fa del tot viable una competició d’aquest nivell. Així mateix, s’esperen unes 250 persones entre esportistes, jutges, acompanyants i organitzadors.
 
Jutges internacionals
Per primer cop, els jutges que valoraran l’actuació dels participants en totes les modalitat seran internacionals. “Ens han demanat venir a la prova de Lleida per tal d’avaluar les nostres instal·lacions de cara al proper Campionat d’Europa sots 21. Si ens manca algun cosa, tindrem temps fins l’agost de 2015 per arreglar-ho i no deixar escapar l’oportunitat d’acollir aquesta cita internacional”, ha explicat Roy.
 
Per la seva banda, l’alcalde de Gimenells ha apuntat que “aquesta localitat es torna a posar al capdavant en aquest tipus d’activitats, que no només ens beneficia a nosaltres, sinó a tot Lleida. Tenim unes instal·lacions excel·lents amb aigua clara i neta, per la qual cosa ho hem d’utilitzar per dinamitzar el territori”.
 
Entre els esquiadors que prendran part en la competició destaquen els noms dels lleidatans Ferran Capella i Paula i Laureano Torres. La competició començarà dissabte, 12 de juliol, a les 10.00 hores i finalitzarà diumenge, a les 14.00 hores. 


Comentaris

envia el comentari