Catalunya Diari

Gran èxit de la Firacóc de Tàrrega, cita gastronòmica que atrau 16.200 visitants

Gran èxit de la Firacóc de Tàrrega, cita gastronòmica que atrau 16.200 visitants| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Balanç molt satisfactori de la Firacóc 2016 celebrada aquest cap de setmana a Tàrrega. La cita gastronòmica, que amb els anys ha esdevingut de referència per als gourmets dels productes de fleca, ha rebut 16.200 visitants, xifra lleugerament superior en relació a l'any passat. Un altre indicador de l'èxit del certamen són els 4.500 tiquets de degustació despatxats a més de les vendes de cocs sencers.

El moment àlgid de la Firacóc es va registrar dissabte a la tarda, quan els expositors van exhaurir les existències. Apostant per la gastronomia artesanal i de proximitat, la Firacóc ha agrupat fins a un centenar de varietats diferents de coca de recapte, receptes típiques majoritàriament de les terres de Lleida. També s'ha reservat espai per a especialitats dolces i salades com panadons, coques o bunyols. Com ja és costum, s'hi ha pogut adquirir els cocs més tradicionals (d'arengada, llonganissa o escalivada) amb altres propostes més innovadores. En aquest sentit, alguns forners han optat per incorporar ingredients com pèsols, carxofes, raïm, api o formatge de "rulo" de cabra.
 
La vintena d'expositors participants han mostrat satisfacció generalitzada pel volum de vendes assolit. De fet, més d'un 75% dels forners participants repeteixen any rere any a la Firacóc.
 
Emmarcada dins la Festa Major, la Firacóc ha ofert aquest diumenge també el 29è. Aplec del Cóc, en què el públic té ocasió de tastar els cocs mentre gaudeix del ball a la Plaça de les Nacions sense Estat. A l'Espai MerCAT tampoc han faltat la rebosteria dolça creativa, embotits i formatges. També s'han saldat amb balanç positiu els estands dedicats a la cervesa artesana o als caves artístics. Organitzada per l'Ajuntament de Tàrrega amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, la Firacóc ha impartit alhora tallers de fleca per a infants. El regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha valorat la Firacóc com una plataforma eficaç de promoció dels forners de casa, facilitant-los el tracte directe amb el consumidor.


Comentaris

envia el comentari