Catalunya Diari

Gruixos de 160 centímetres a Espot i Port Ainé

Gruixos de 160 centímetres a Espot i Port Ainé| Redacció - Fotografia: SkiPallars

 Pel que fa a les instal·lacions especials, els Parcs Lúdics d’ambdues estacions també estan oberts al públic. Pel que fa a l’snowpark de Port Ainé, s’ha hagut de reconstruir després de la gran nevada i actualment s’hi estan fent tasques de manteniment per poder obrir-lo el proper dissabte amb més mòduls inclosos.
 
Respecte a la 1ª Fase de la Copa Espanya Audi Quattro Cup d’Infantils I, que s’havia de disputar el passat cap de setmana a l’estació d’Espot, es va haver de suspendre per condicions meteorològiques adverses. Després d’això, l’organització ha decidit recuperar per als propers 26 i 27 de gener el 3r Gran Premi Pallars, competició puntuable per a la Lliga Catalana de categoria Infantil I. Pel que fa a la Copa Espanya Audi Quattro Cup, encara no està establerta una nova data per a la competició. 
 
I edició de la mostra 'Neu & Vi' a Port Ainé
El proper dilluns 28, a les 11.00 hores i dalt del Pic de l’Orri, a 2.440 metres d’alçada es durà a terme la primera edició d’una innovadora mostra i tast de vins pallaresos organitzada pel Celler Batlliu de Sort. L’objectiu és donar a conèixer aquests vins en el contexte i l'entorn que l'hi són propis, els Pirineus, així com posar de manifest el lligam indestriable entre territori i producte. Aquesta primera edició comptarà també, amb els vins del Celler Comunica de la D.O. Montsant, com a celler convidat.
 
Un grup de sommeliers de diferents restaurants del país estan convidats a descobrir aquest maravellós paissatge. Per això, l'Estació d'Esquí de Port-Ainé, facilitarà a cada un d'ells l'accès a la cota més alta de l'estació, primer amb telecadira i després amb raquetes de neu, per arribar al cim del Pic de l'Orri on els espera el Tast d'Alçada amb els vins del Celler Batlliu de Sort  i Celler Comunica, i amb una de les millors vistes dels Pirineus.
 
Busseig sota el gel a Port-Ainé
Des del proper dissabte, l’estació de SkiPallars - Port-Ainé oferirà de nou l’activitat de busseig sota el gel al llac de Jabalí ,a més de 2.200 metres d’altura.  Per segon any al Pirineu lleidatà, s’instaura una activitat dirigida a submarinistes que volen obtenir un valor afegit amb immersions d’altura amb l’atractiu de fer-ho amb unes pressions atmosfèriques completament diferents a les que es podrien trobar a nivell de mar. 
 
La idea és convertir l’estació de Port-Ainé en un centre de formació d’aquesta activitat a nivell estatal amb el suport de la Federació Catalana de Submarinisme. L’estació de Port-Ainé ha apostat per aquesta modalitat condicionant la zona amb una caseta de fusta amb calefacció i una escala d’accés. La possibilitat d’allotjar als clients a l’Hotel Port-Ainé 2000***, el més alt dels Pirineus, permet accedir al llac mitjançant una moto de neu en menys de cinc minuts.


Comentaris

envia el comentari