Catalunya Diari

Guissona recupera la representació dels Pastorets

Guissona recupera la representació dels Pastorets| Redacció - Fotografia: Facebook Pastorets de Guissona

 

El dia de Nadal del 1933 es va fer la darrera representació dels Pastorets de Guissona. La sala del Centre Catòlic de la vila va tancar el teló de la darrera representació dels Pastorets, uns Pastorets que es recuperaran els propers 26 de desembre i 6 de gener a les 19.00 hores, gràcies a la il·lusió que hi ha posat un grup de voluntaris i voluntàries dirigits per en Jaume Mercadé Beneit, que en aquesta edició seguirà fent de Bato, paper que també va representar als Pastorets els darrers 15 anys de la seva posada en escena.

Recuperar els Pastorets és recuperar una mica la història de la vila i retre homenatge a una llista immensa de noms i cognoms, d'entre els quals convé destacar-ne els que en destacava la revista Issauna del 2003 en el seu monogràfic dels Pastorets, en Josep M. Batlle, que va escenificar ininterrompudament el personatge del pastor Soff des de la postguerra fins a l'última representació. I en Josep M. Grau, que va ser-ne el director. S'afirma que els Pastorets de Guissona es basen en el text més antic publicat a Catalunya i també fou a Guissona on l'obra es va poar en escena més vegades.
 
La música dels Pastorets de Guissona és obra del guissonenc Josep Camps i Farrerols, pare o tiet de l'il·lustre metge i historiador local, Eduard Camps i Cava.
 
Els personatges principals dels Pastorets de Guissona són el Bato i el Borrego, en els últims 15 anys de representació escenificats per en Jaume Mercadé Beneit i en Joan Santacreu Bonjoch, personatges que aquest Nadal tornaran a pujar a l'escenari per posar en escena els mateixos papers. La resta de personatges parteixen d'una nova fornada d'actors, molts d'ells membres del grup de teatre local els 4 gats, que porten en escena els seus papers acompanyats de petits àngels i dimonis, un grup de veus en directe i música en directe a càrrec de Xesco Grau, Ricard Grau i Marga Augé. En aquesta recuperació comptem, per primera vegada a la història amb àngels nens i dimonis, nenes, trencant amb la tradició de molts anys i adaptant-nos als nous temps.
 
Per la realització de l'escenografia i el vestuari dels Pastorets s'ha comptat econòmicament amb l'ajut de l'Ajuntament i s'han refet al 100% amb la col·laboració d'entitats de Guissona com els Margeners i el vestuari a càrrec de l'Associació de Dones de Guissona Nèvia.
 
Els Pastorets es recuperen en la mateixa sala en la que s'han representat al llarg de tota la seva història, això fa que l'aforament de cada una de les sessions sigui limitat a 160 persones, per aquest motiu es treuen les entrades a la venda de forma anticipada, el proper dissabte 3 de desembre, seran entrades numerades amb l'objectiu d'optimitzar al màxim l'aforament.


Comentaris

envia el comentari