Catalunya Diari

ICV denuncia que l'antiga deixalleria d'Almacelles segueix a vessar de residus de diferent tipus

ICV denuncia que l'antiga deixalleria d'Almacelles segueix a vessar de residus de diferent tipus| Redacció - Fotografia: ICV Almacelles

 ICV Almacelles ha visitat aquest dijous l'antiga deixalleria per denunciar, al costat de la diputada d'ICV-EuiA Sara Vilà, la situació. Consideren que és un despropòsit i un risc per al medi ambient i la salut de les persones que tota aquesta quantitat de residus de diferent tipologia estiguin descontrolats i exposats al sòl sense cap mena de supervisió ni cap tipus de cura. Per aquests motius, ICV ha presentat una denúncia al SEPRONA i als Mossos d'Esquadra perquè s'iniciï una investigació sobre aquests fets. S'obre la nova deixalleria però és mantenen residus de tot tipus i tractats sense cap criteri a l'antic terreny.
 
Tot i tenir construïda una deixalleria per part del Consell Comarcal per un valor de 150.000 euros, la negativa de l’Ajuntament de la localitat a destinar uns diners del propi consistori pel manteniment i posada en funcionament d'aquesta ha fet que tota la brossa del poble, sense cap ordre ni criteri, hagi estat dipositada en el terreny esmentat. Arran de diferents denúncies per aquest fet, l’alcalde d’Almacelles, Josep Ramon Ibarz, ha deixat clar que es nega a pagar per obrir la deixalleria, argumentant que "si és comarcal, doncs que el Consell Comarcal l’obri, que la gestioni i s’ha acabat".
 
Després de diverses denúncies públiques fetes per part del grup ICV Almacelles a través de les xarxes socials i d’algunes instàncies presentades a l’Ajuntament, demanant el control dels residus i preguntant per què no s’obria la deixalleria ja construïda fa quatre anys, fa unes setmanes l’Ajuntament va decidir finalment obrir aquesta deixalleria. Tot i això, la brossa que hi havia en el terreny que abans feia de deixalleria o punt de recollida, encara segueix allà, de la mateixa manera i sense cap tipus de control.
 
A banda d’aquest fet, també "ens preocupa la gran quantitat de brossa que hi ha en uns terrenys propers a la depuradora d’aigua del poble. Gran part d’aquesta brossa és procedent dels treballs de neteja de l’Ajuntament (cadires trencades de l’Ajuntament, cintes de plàstic amb l’escut del poble, la brossa que netegen del cementiri, els plàstics dels testos de les plantes que es planten al poble). A més a més, també s’hi veuen runes enterrades, mobles vells, vidres de cotxes... Tota aquesta brossa, igual que passa en l’antiga deixalleria es troba exposada al sòl sense cap mena de protecció ni control", han apuntat des d'ICV Almacelles.


Comentaris

envia el comentari