Catalunya Diari

La III 'Era Mongetada' torna a la Val d'Aran amb activitats per a tots els gustos i edats

La III 'Era Mongetada' torna a la Val d'Aran amb activitats per a tots els gustos i edats| Redacció - Fotografia: http://eramongetada.com/

 

Els pobles de la Val d'Aran Garòs i Bssòst celebren aquest cap de setmana la tercera edició de 'Era Mongetada', la festa gastronòmica dedicada a la mongeta, producte autòcton de la zona. Per aquest any, s'ha dissenyat un ampli programa d'activitats per a tots els gustos i edats.

  

Les activitats començaran el divendres, dia 31 d'octubre, amb un sopar solidari a Garòs en benefici del Casal dels Infants i Soroptimist Val d'Aran, acompanyat d'un Concert acústic ofert pel grup aranès Sarabat.

  

 

  

El dissabte, 1 de novembre, hi ha programada una jornada familiar a Bossòst, on destaquen: el mercat artesanal, les demostracions d’activitats agrícoles i ramaderes, exhibicions d’arts i oficis tradicionals i tot un seguit de rutes pel patrimoni de Bossòst. Més tard, tindrà lloc el 'Dinar Pagès', amb degustació de productes típics de l'Aran i sobretot 'dera mongeta'. A més, enguany, i amb la col·laboració de Pedals de Foc, es crea 'Pedals d'era Mongetada', una passejada popular BTT des de Salardú fins a Bossòst.

  

 

  

Després d'un merescut descans, i altre cop a Garòs, començarà la 'Era net de pinxos', amb dos concert de música occitana: Sarabat, des de la Val d’Aran; i Lou Seriol, des de les valls occitanes d’Itàlia.

  

 

  

La última jornada, diumenge dia 2 de novembre, s'iniciarà amb demostracions d’activitats artesanals vinculades a la fusta, cistelleria, i al tractament de la mongeta, la protagonista absoluta de la festa. Tot i que el clímax de l'esdeveniment arribarà al migdia amb un 'Show Cooking' en el que la mongeta mostra tota la seva versatilitat a mans dels xefs del Grèmi d'Ostalaria dera Val d'Aran, Marc Nus, i restauradors de la talla de Carles Tejedor i Max Levy, convidats estel·lars d'aquesta edició.

  

 

  

Per a que els adults puguin gaudir del menú gastronòmic, els nens podran disfrutar del seu propi espai i menú, amb animadors infantils.

  

 

  

La última incorporació per aquest any és la 'InstaEraMongetada', organitzada per la comunitat oficial dels usuaris d'Instagram, IgersAran. Un concurs de fotografia a travès d'aquesta popular xarxa social de fotografia, on es repartiran nombrosos premis.

Comentaris

envia el comentari