Catalunya Diari

Inaugurada l’Oficina Jove de l’Urgell, ubicada a Tàrrega

Inaugurada l’Oficina Jove de l’Urgell, ubicada a Tàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L’Oficina Jove de l’Urgell, ubicada a l’antic escorxador de la localitat, s'ha inaugurat aquest dissabte. El nou equipament és el quart d’aquest tipus que el Govern català obre a la demarcació de Lleida dins la Xarxa Nacional per a l’Emancipació Juvenil.

Les instal·lacions centralitzaran en una finestra única tots els serveis públics dedicats a l’emancipació dels  9.349 joves de la comarca, com una borsa jove d’habitatge, assessorament sobre emprenedoria, intermediació en el mercat de treball, formació per a la recerca de feina, salut i dinamització cultural. Benestar Social ha aportat una subvenció de 15.000 euros mentre que la Regidoria de Joventut de Tàrrega assumeix el manteniment i el personal. Amb un horari d’atenció al públic de 24 hores setmanals, l’Oficina Jove de l’Urgell compartirà plantilla i recursos amb el ja existent Punt Jove, el qual s’ha traslladat a aquesta nova ubicació des de la Casa de Cultura.
 
Així mateix, part de les dependències rehabilitades a l’antic escorxador es cediran també a les entitats locals dedicades al jovent perquè tinguin un punt de reunió i hi organitzin activitats. Serà l’anomenat Espai Jove. En total es disposa de 300 metres quadrats de superfície repartits entre una sala polivalent, aules de treball, despatxos, magatzem i guixetes. Els usuaris també podran fer ús d’un pati de 400 metres quadrats a cel obert. La voluntat del consistori és que l’antic escorxador esdevingui la primera gran infraestructura municipal de Tàrrega destinada específicament a la joventut. 
 
A la inauguració hi han acudit la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, i l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló. Munté ha definit l’Oficina Jove de l’Urgell com un paradigma de la voluntat dels municipis d’unificar i optimitzar serveis. És, per tant, "un exemple que serveix per rebatre la reforma de l’administració local", segons la qual l’Executiu central vol retallar competències als ajuntaments. Munté ha defensat la tasca dels consistoris, "els ens més pròxims a la ciutadania".
 
Per la seva banda, l’alcaldessa de Tàrrega ha lloat la rehabilitació de l’edifici per part de La Solana, "com a mitjà per aprendre un ofici i alhora contribuir a millorar els equipaments públics". El regidor de Joventut, Isaac Gonzàlez, ha fet una crida al jovent perquè es facin seu l’equipament i "dinamitzin des d’aquí l’activitat associativa". A l’acte també han assistit el director general de Joventut, Toni Reig, i la coordinadora territorial de Joventut, Anna Feliu.Comentaris

envia el comentari