Catalunya Diari

Ingressen a presó dos homes per la seva participació en un robatori violent a l'Alt Urgell i n'identifiquem els autors materials

Ingressen a presó dos homes per la seva participació en un robatori violent a l'Alt Urgell i n'identifiquem els autors materials| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial  del Pirineu Occidental van detenir el passat 27 d'octubre, dos homes com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència, contra la llibertat i de lesions.

Els fets van passar el 8 de setembre pels volts de les 07.00 hores quan dues dones es dirigien a la granja propietat que una d'elles té a la localitat d'Organyà (Alt Urgell). En el moment d'arribar-hi dos homes, vestits amb granotes de color verd i amb els rostres ocults amb passamuntanyes, les van assaltar i les van lligar. Els lladres poc després també van immobilitzar un treballador de la granja que acabava d'arribar tal i com havien fet amb les dues dones.
 
Els arrestats li van sostreure el telèfon mòbil i el seu vehicle particular a la propietària de la granja i es van adreçar cap al seu domicili particular on hi havia el seu marit, que pateix una severa invalidesa física. Després d'irrompre a l'habitatge van traslladar l'home a la banyera on el van colpejar repetidament amb l'objectiu que els revelés on guardava els diners i li van causar lesions greus. Els assaltants es van endur finalment 1.200 euros en efectiu a banda del telèfon mòbil de l'home agredit.
 
Mentrestant les tres persones que estaven lligades a la granja van aconseguir alliberar-se de les cordes i es van adreçar ràpidament a la comissaria dels Mossos per denunciar els fets.
 
Durant les primeres indagacions policials els investigadors van poder identificar un dels lladres a partir d'un turisme que estava aparcat prop de la granja els dies anteriors al robatori. El detingut es va presentar a dependències policials el 9 de setembre per denunciar que li havien sostret el seu cotxe particular el dia abans. Després de contradir-se en diverses ocasions respecte a les circumstàncies dels fets finalment va reconèixer que el dia 8 de setembre cap a les 05.30 hores s'havien presentat al seu domicili dos homes que li havien ofert 200 euros per conduir-los a una zona propera a Organyà. També va explicar que trobava a faltar dues granotes verdes de la seva propietat.
 
La inspecció que els mossos van fer del vehicle del detingut va posar de manifest que hi havien restes de sang i excrements de conill, fet rellevant ja que la granja on hi va haver l'agressió és una explotació d'aquesta tipologia d'animals.
 
D'altra banda els investigadors també van tenir accés a una informació segons la qual l'arrestat i un altre home havien contactat el juny d'enguany amb dos homes perquè els acompanyessin a la granja per perpetrar el robatori, tot i que finalment van desistir de fer-ho.
 
Els agents van concloure que els dos arrestats van tenir participació en els fets, ja sigui amb la col·laboració d'altres persones que duguessin a terme el robatori mentre ells els proporcionaven transport i cobertura o participant-hi directament.  
 
A l'entrada i escorcoll que es va fer al domicili que compartien els dos investigats se'ls va localitzar brides del mateix model i color de les que s'havien fet servir durant el robatori, guants de làtex, un casquet i passamuntanyes.
 
Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l'ingrés a presó per ambdós.


Comentaris

envia el comentari