Catalunya Diari

Inicien les obres de rehabilitació del campanar de l'Església Parroquial de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega

Inicien les obres de rehabilitació del campanar de l'Església Parroquial de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega ha iniciat les obres de rehabilitació del campanar de l'Església Parroquial de Santa Maria de l'Alba, un dels edificis més emblemàtics de la localitat. El Bisbat de Solsona, titular del temple, impulsa els treballs conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Parròquia i el consistori targarí.

La intervenció se centra en la reparació i la impermeabilització de la coberta del campanar, de planta octogonal. D'aquesta forma, es corregeixen les patologies que presenta l'estructura a causa del pas del temps i les humitats. Els operaris procedeixen aquests dies a rejuntar pedres i impermeabilitzar les superfícies per evitar les goteres. Com a elements de protecció, també es col·locaran malles d'acer inoxidable per evitar l'entrada de coloms, en part també responsables del deteriorament del campanar.
 
Les tasques de rehabilitació, executades per l'empresa Antoni Ribalta de Tàrrega, ascendeixen a 19.870 euros, sufragats pel Departament de Cultura i el Bisbat de Solsona. Per la seva part, la Regidoria d'Urbanisme s'encarregà de tramitar l'ajut procedent del Govern català. És previst que les obres finalitzin abans de la tardor. El projecte forma part d'un pla director de preservació del temple, document que marca el full de ruta d'altres accions futures com la restauració del cimbori i les façanes.
 
Erigida a partir de l'any 1672, l'Església Parroquial de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega constitueix un valuós exponent del barroc classicista. En aquest sentit, el Ple de la capital de l'Urgell donà llum verda el passat mes de juny a la declaració del temple com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric. El tràmit, de propera culminació, ha estat iniciat per la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari