Catalunya Diari

Intens semestre musical a Tàrrega amb prop d'una cinquantena d'agrupacions i solistes

Intens semestre musical a Tà rrega amb prop d'una cinquantena d'agrupacions i solistes| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

La ciutat de Tàrrega viurà una intensa agenda musical d’aquí a l’estiu amb una cinquantena de grups i solistes repartits en una trentena de concerts, sumant les programacions de l’Ajuntament i de sales privades.

Per la seva part, la Regidoria de Cultura ja té a punt una nova edició del cicle de concerts 'Tàrrega sona a...', que aplegarà 14 propostes entre el 15 de febrer i el 2 de juny, de diversos gèneres, i a preus assequibles. S’ha optat sobretot per artistes dels Països Catalans i, en la majoria de casos, es contracten a canvi de la recaptació a taquilla, fórmula més econòmica que permet mantenir l’activitat i l’oferta musical al municipi. Els concerts aposten pel contacte proper amb el públic i es repartiran en tres espais: l’Ateneu, l’Espai MerCAT i el Museu Comarcal de l’UrgelEl programa s’obre el divendres 15 de febrer (22.30 hores -— Teatre Ateneu) amb el recital acústic de Pablo Carbonell, antic líder de Los Toreros Muertos, presentant l’àlbum 'Canciones de cerca'. El diumenge 24 de febrer (19.00 hores - Teatre Ateneu) serà el torn del músic verduní Eduard Boleda i l’espectacle 'Up a up: el mètode', una aproximació didàctica al so de la viola per a un públic familiar. El cantautor mallorquí Tomeu Penya serà el convidat del diumenge 3 de març (19.00 hores -— Teatre Ateneu) repassant el seu popular repertori d’evocació country al costat del nou disc titulat 'És per tu'. El divendres 15 de març (23.00 hores -— Espai MerCAT) prendrà el relleu una vetllada dedicada al so de la rumba catalana de la mà de les agrupacions Sabor de Gràcia i Naraina. Sabor de Gràcia, amb un recorregut de més de 15 anys, oferiran els millors temes del seu repertori junt amb els del darrer àlbum 'Sabor pa’rato' mentre que els targarins Naraina es vestiran de gala per estrenar 'Narai Carai'.

Més endavant, el dissabte 23 de març (23.30 hores -— Espai MerCAT), els sons electrònics seran protagonistes de la 3a Nit Jove a càrrec de DJ Marçal Ventura, DJ Luxury i DJ Moncho. El cantautor revelació Joan Pons, conegut com El Petit de Cal Eril, retornarà a Tàrrega el divendres 19 d’abril (23.00 hores— Local Ateneu) amb nou disc sota el braç, 'La figura del buit'. Els seus seguidors gaudiran altre cop de les composicions minimalistes i de textura retro del de Guissona.

D’altra banda, es reservarà una data per a tres de les bandes targarines de nova fornada: Set On Sunset, 5 Sentits i Diga’ls-hi Inquiets, conreadores d’un atractiu pop-rock. Serà el dissabte 27 d’abril (23.00 hores - Espai MerCAT), en el marc de la Festa Flèndit.

El cicle es tancarà amb dos suggeridors concerts de música de cambra els diumenges 26 de maig i 2 de juny (19.00 hores - Museu Comarcal de l’Urgell) amb les actuacions del Quartet Arquerins i el Quartet Colofònia respectivament. Ambdues agrupacions són de corda i formades per intèrprets vinculats a l’Escola Municipal de Música de Tàrrega.

La Regidoria de Cultura ha editat un programa de mà on també s’inclouen les propostes musicals de sales privades de la ciutat durant aquest semestre. Destaquen les actuacions de Perifèrics, Lo Petit Comité i Amants de Lulú al Bar Kirikú, o les de Dept, Lexu’s, Crank, No Braians, Fukushima o Malestar Social a la Sala La Nota. En aquest mateix espai també tindrà lloc el 23 de març la segona edició del Festival Catalunya Punk 2013, amb una desena de bandes.


Comentaris

envia el comentari