Catalunya Diari

Interior es compromet a invertir 82.000 euros en el nou Parc de Bombers de Guissona

Interior es compromet a invertir 82.000 euros en el nou Parc de Bombers de Guissona| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Guissona

 La voluntat de l’Ajuntament és que el parc entri en funcionament com abans millor desprès d’haver invertit temps i diners per la projecció d’aquest. Des de la Conselleria es posa en manifest que es farà el possible perquè entri en funcionament durant el 2014.
 
Des de l’any 1986, l’Ajuntament de Guissona paga el lloguer d’uns 4.000 euros de l’edifici on es troben els bombers voluntaris, essent l’únic Ajuntament de la província de Lleida i un dels pocs de Catalunya que assumeix el lloguer d’un local pels bombers El maig de l’any 2013 es va acabar el termini perquè la Generalitat invertís 560.000 euros per la construcció del parc de bombers. Atesa la situació actual, tant els bombers voluntaris com l’Ajuntament han demanat a la conselleria una inversió inicial mínima amb la qual ja es podria realitzar de forma imminent el trasllat del Parc de Bombers. D’acord amb això la Conselleria ha assumit una inversió de 82.000 euros pel proper mes d’abril. Tot i això, queda pendent però la inversió dels més de 500.000 restants per quan millori la conjuntura econòmica amb l’objectiu d’acabar les obres del parc d’acord amb el que estava previst al projecte.
 
El nou parc de bombers de Guissona va començar la tramitació l'any 2000. L’Ajuntament va cedir al departament d’Interior l’espai per la construcció del parc, de 4.661 metres quadrats valorats en 124.000 euros. Fou l’any 2006 que es va iniciar la primera fase de construcció de l’edifici amb un pressupost de 57.460 euros. Els acabats de la primera fase van tenir lloc el 2007, amb un pressupost final de 124.910 euros, moment en que es va aixecar l’edifici de les cotxeres. El 2008 es va adequar tot l'entorn per tal de posar-lo en funcionament, però les obres han quedat aturades durant 6 anys per la manca d’inversió en aquesta infraestructura.
 
Des de l’ajuntament, amb la visita institucional rebuda aquest divendres a les mateixes dependències de l’ens local, agraeixen a Espadaler que assumeixi aquest projecte que consellers de passades legislatures, com el conseller Saura, havien paralitzat.
 
No obstant, els Bombers Voluntaris manifesten el seu descontentament en la solució que es vol portar a terme, substituint el projecte de construcció del nou parc per una inversió de mínims.


Comentaris

envia el comentari