Catalunya Diari

Ipcena denúncia la crema "il·legal" de greixos animals en una empresa de les Borges Blanques

Ipcena denúncia la crema "il·legal" de greixos animals en una empresa de les Borges Blanques| ACN - Fotografia: http://masiatero.com/

 

Ipcena ha presentat dos queixes davant l'Ajuntament de les Borges Blanques i el Departament de Territori i Sostenibilitat per presumpta "contaminació i abocament de residus il·legals" per part de la indústria Masia Tero, ubicada al polígon industrial les Verdunes de la capital de les Garrigues i dedicada a l'elaboració de menjars precuinats. 

Segons l'entitat ecologista, l'origen d'aquest focus de "contaminació" provindria d'una xemeneia d'1,5 metres de diàmetre de l'empresa "que evacua gasos de la combustió d'una caldera que incinera greixos d'origen animal, per produir calor en forma de vapor per utilitzar-lo en els seus processos de fabricació".
 
Des d'Ipcena asseguren que, des de fa aproximadament un mes, s'estan produint "de forma esporàdica" aquestes suposades "emissions contaminants" i remarquen que "la quantitat de compostos i partícules emeses superen els límits autoritzats".
 
En la seves queixes, Ipcena demana a Territori i Sostenibilitat l'obertura d'un expedient sancionador contra l'empresa "per l'abocament incontrolat de residus" i que indagui "si la indústria disposa de l'autorització per a la utilització de subproductes animals fora del consum humà", coneguts com a 'Sandach'. L'entitat ecologista també demana poder accedir a l'expedient de l'autorització ambiental de l'empresa Masia Tero, així com de la firma Baró Grup que anteriorment ocupava les mateixes instal·lacions i que també es dedicava a la mateixa activitat. Així mateix, reclama les actes realitzades per la policia local de les Borges Blanques "davant les queixes de les empreses veïnes".


Comentaris

envia el comentari