Catalunya Diari

Ivars d'Urgell estrena consultori mèdic després d'anys de reivindicació d'un equipament digne

Ivars d'Urgell estrena consultori mèdic després d'anys de reivindicació d'un equipament digne| Text i fotografia: ACN

 

El nou consultori mèdic d'Ivars d'Urgell, al Pla d'Urgell, ha quedat inaugurat oficialment aquest dimecres i està previst que entri en funcionament la setmana que ve. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat l'encarregat d'inaugurar l'obra i ha destacat que aquesta ''pretén dignificar el servei que a nivell professional sempre s'havia donat de forma excepcional'' però l'equipament no reunia els requisits mínims per a les necessitats dels veïns. 

El consultori ha comptat amb un pressupost de primera fase de 710.961,48 euros i ha estat finançat al 95% per la Diputació de Lleida. Els treballs es van iniciar al febrer de 2015 a l'edifici de les antigues escoles i la seva ubicació va generar certa polèmica al municipi. Segons l'alcaldessa, Montse Coma, les noves instal·lacions evitaran desplaçaments de molts veïns al CAP de Mollerussa.
 
Reñé ha destacat que aquest dispensari forma part de la xarxa de 16 que des del 2011 ha posat en marxa la Diputació de Lleida arreu del territori. En les properes setmanes està previst que també s'inaugurin al Pla d'Urgell els de Linyola i el Palau d'Anglesola. Tot plegat, ha afegit Reñé, amb l'objectiu que els veïns tinguin uns equipaments ''dignes'' per obtenir l'atenció sanitària ''des de la qualitat.
 
A banda, Reñé també ha posat èmfasi amb la xarxa hospitalària als centres del Santa Maria de Lleida, l'Arnau de Vilanova, l'Hospital de l'Aran, el de Tremp i el de la Seu d'Urgell, on des de la Diputació de Lleida i de forma coordinada amb una comissió constituïda amb el Departament de Salut, s'inverteix en equipaments per fer possible una atenció sanitària digna i de qualitat.
 
Reñé també ha elogiat la ''responsabilitat i convicció'' de l'alcaldessa i l'equip de govern a l'hora de decidir la ubicació del consultori, que al seu dia va generar polèmica per fer-se a les antigues escoles i un grup de veïns les volia protegir, de manera que fins i tot es va iniciar un procediment judicial per mirar d'evitar l'obra. Segons Reñé, fer el consultori al mig del poble permet que ''tothom pugui tenir accés al servei sanitari i als altres que vindran al darrera''.
 
De la seva banda, Coma ha explicat que el consultori millora qualitativament el servei ja que abans les metgesses havien d'atendre els veïns mentre se sentia el soroll de fora i quan plovia hi havia problemes amb goteres. L'equipament compta amb una sala de cures que abans no hi era i també una sala annexa per poder fer reunions i paperassa. 


Comentaris

envia el comentari