Catalunya Diari

Ja és aquí la 359a festa major de Solsona

Ja és aquí la 359a festa major de Solsona| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 El pressupost d’enguany és d’uns 80.000 euros, un 20% inferior al de l’edició passada. Una davallada que es reflexa, sobretot, en les contractacions dels conjunts musicals. Els balls aniran a càrrec de l’Orquestra Maravella (dia 9), la Banda del Drac (dia 8) i l’Orquestra Juniors (dia 10), mentre que la cartellera de concerts l’ocupen enguany Natxo Tarrés i The Wireless, Els Catarres i Marc Basullas (dia 8); Riu (dia 8); Trams (dia 7); Terratombats i Séptimo A (dia 9); i Kuissó, Kòdul i Ebri Knight (dia 10). 
 
No obstant, Alarcón explica que "Solsona fa cinc anys que fem els deures i això ens permet, avui, disposar de més marge de maniobra, sense haver de veure’ns obligats a escapçar res de manera substancial". En comparació amb altres poblacions, la festa solsonina aplica la contenció pressupostària des del 2007, fet que "ha contribuït a realitzar un programa tan ric i variat, per a tots els públics, com el primer dia que vaig assumir la regidoria".
 
Aquesta també serà la Festa Major del trentè aniversari de dues entitats potents de la ciutat: l’Agrupació de Geganters de Solsona i el Grup de Teatre Lacetània. Això demostra, per Sara Alarcón, la seva consolidació en el teixit associatiu local i  representa també "una garantia de la perdurabilitat d’uns ingredients fonamentals en el programa de la Festa Major", com tot el desplegament de la manifestació gegantera, d’una banda, i l’estrena anual d’una obra de teatre que genera expectació entre la ciutadania. I és que la Festa Major de Solsona no la forneix únicament l’Ajuntament, sinó que presenta una varietat d’actes a caramull, precisament, pel dinamisme associatiu. La regidora ha subratllat que la festa "cada vegada confiarà més en l’empenta i les possibilitats de les entitats locals", ja que és una forma d’aconseguir contenir la despesa de les arques municipals, canalitzar la participació ciutadana. 
 
Activitats recomanades
Entre les cites ineludibles de la festa grossa solsonina hi ha el gruix d’actes rituals i històrics, que "donen sentit a la titulació de Festa patrimonial d’interès nacional", i que són organitzats conjuntament per l’Ajuntament, l’Agrupació de Geganters i la Confraria de la Mare de Déu del Claustre. Paral·lelament, la responsable de Cultura subratlla les convocatòries infantils, a càrrec d’artistes i entitats locals; els balls i els concerts, i la comèdia anglesa que enguany estrena el Grup de Teatre Lacetània, Casa & Jardí, "una proposta agosarada que corrobora la pràctica de sorprendre el públic a què ja ens té acostumats la companyia solsonina". "Lacetània fa que la festa també sigui creativa i trencadora en l’àmbit teatral", ha assenyalat Alarcón. 


Comentaris

envia el comentari