Catalunya Diari

Ja es poden inscriure les caravanes per a la festa major de la Seu

Ja es poden inscriure les caravanes per a la festa major de la Seu| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 Cal remarcar que enguany les caravanes que ja s'han instal·lat en darreres edicions de la Festa Major tindran preferència, mantenint així el lloc assignat, mentre que les noves caravanes es distribuiran segons l'espai. A més a més, cal ser major d'edat per inscriure una caravana. Com a novetat d'enguany, el SeuTronic tindrà també un espai a la zona de casetes. És per això, que les casetes que estiguin interessades en aquest tipus de música ho hauran de fer constar en la inscripció. Les sol·licituds per poder tenir una caravana comportarà el pagament d'una fiança de 175 euros. Com en la darrera edició, aquest espai de la festa major tindrà un servei de seguretat.
 
Una vegada es tanqui el termini d'inscripcions de les caravanes que vulguin participar a la Festa Major es farà arribar a tots els sol·licitants un planell final per conèixer la ubicació de cadascuna de les caravanes. Serà el dijous, 23 d'agost, quan les caravanes acceptades podran instal·lar-se al terreny annex del Dr. Peiró.
 
La regidora de Festes i Tradicions de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, ha manifestat que "desitgem que la zona de casetes sigui un espai de bona convivència, que tothom s'ho passi d'allò més bé, però amb seny, ja que representa un espai tradicionalment per als joves urgellencs que hem de cuidar entre tots". En aquest espai tindran lloc concerts amb grups locals i grups de versions des del divendres 24 fins al dilluns 27 d'agost. A més a més, també es preveu alguna activitat organitzada per les pròpies caravanes.
 
D'altra banda, a la Festa Major d'enguany disposarà d'un servei de lloguer de gots reutilitzables que ofereix la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet. Aquests nous gots, que presenten un nou disseny, es podran llogar per un 1 euro que es tornarà a la persona quan torni el got. D'aquesta manera s'aconseguirà generar menys residus durant els dies de festa.
 
Concurs del pregó infantil
Per altra banda, fins al proper 6 d'agost es poden presentar els textos al concurs de pregó infantil de la Festa Major de la Seu d'Urgell 2012, un certamen adreçat a tots els nens i nenes que hagin cursat enguany 5è i 6è de primària en qualsevol de les escoles de la nostra ciutat. Enguany ja és la tercera edició d'aquest concurs que té com a objectiu que "els més petits siguin partícips de la Festa Major i alhora la gaudeixin", ha manifestat Planes, qui ha explicat que "és bo que de ben petits siguin conscients de l'important que és participar de la festa de la teva ciutat".
 
Els textos que aspirin a ser el pregó infantil han de tenir com a temàtica donar la benvinguda i convidar a tothom al festeig de la Festa Major 2012. Els textos han d'estar escrits en català. Les obres es podran presentar a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de la Seu fins al 6 d'agost, de 9.00 a 14.00 hores.
 
Les bases d'aquest concurs estableixen una única categoria. Els textos hauran de ser inèdits i no haver estat premiats en cap altre concurs. Només es pot presentar un sol treball per participant. Les obres es presentaran mecanografiada, en format DIN A4, i el tipus de lletra ha de ser Arial i de mida 12. L'extensió màxima serà d'una plana.
 
El premi consistirà en la lectura en públic del pregó infantil el divendres de la Festa Major (el 24 d'agost), en un acte que tindrà lloc a la plaça dels Oms de la Seu, a les 13.00 hores, tot just després del cercavila infantil que protagonitzen els nens i nens de la Seu, acte que obre el programa infantil de la festa. El guanyador o guanyadora també s'emportarà invitacions per a un espectacle. El veredicte del jurat es farà públic el divendres 17 d'agost.


Comentaris

envia el comentari