Catalunya Diari

Ja està aquí la 28a Transsegre de Balaguer

Ja està aquí la 28a Transsegre de Balaguer| Redacció - Fotografia: http://www.transsegre.org/

 La Transsegre és la festa més important coneguda arreu de les Terres de Lleida i s'ha convertit gairebé en una festa major d'estiu col·lectiva que es desenvolupa a la ciutat de Balaguer. Calor, aigua, imaginació i un ambient festiu desbocat són els principals ingredients d’aquesta festa, una celebració que reivindica la recuperació de l'espai natural del riu mitjançant un descens esbojarrat i no competitiu que cada any aplega més participants entusiastes sobre originals construccions artesanals.
 
La cursa dura dos dies. La primera part del recorregut s’inicia el dissabte a la tarda, enmig d’un ambient de joia. Les barques surten del pantà de Camarasa i comencen la baixada per aigües manses fins a la platja de Sant Llorenç. A la nit, al Parc de la Transsegre cada any es fa una gran festa amenitzada amb un espectacle que inaugura la Transsegre, i amb un gran concert que dura fins a la matinada.
 
Diumenge, la festa aquàtica continua. A les 10.00 hores, els participants que dissabte van arribar a bon port, lluitant amb la ressaca, surten de la presa del Partidó, a Gerb, i fan un recorregut de més de quatre quilòmetres per acabar un altre cop a Balaguer.
 
Tothom participa de la celebració, perquè mentre els navegants fan esforços per acabar la cursa, els acompanyants i el nombrós públic assistent es diverteixen amb els grups d’animació que fan més curta l’espera des de terra ferma.
 
Programa d'activitats

- Divendres, 6 de juliol


16.00 hores: Batucada d'inici de festa.


23.30 hores: Nit de festa al riu.


 
- Dissabte, 7 de juliol
09.00 hores: Comencen les verificacions de barques al Parc de la Transsegre. A partir de les 14.00 hores, els control es traslladarà a Camarasa.
15.30 hores: Sortida a la 28éna baixada.
22.30 hores: al parc de la Transsegre de Balaguer, nit musical.
 
- Diumenge, 8 de juliol
09.00 - 11.00 hores: entrada de les barques al Parc Tancat de Gerb.
11.00 hores: sortida de les barques.
12.30 hores: Vermut Transsegre, mentres arriben les barques.
14.00 hores: Es tancarà el control d'arribades a Balaguer. Seguidament entrega de premis i fi de la festa.


Comentaris

envia el comentari