Catalunya Diari

Joves talents de Balaguer uneixen el seu art en una exposició

Joves talents de Balaguer uneixen el seu art en una exposició| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Balaguer

 Autodidactes o amb formació artística, creatius, revolucionaris, transgressors i/o observadors són alguns dels adjectius que poden descriure aquesta nova fornada de creadors balaguerins que han decidit unir esforços i obres per muntar aquesta exposició conjunta. Darrera del seu art s’amaga uns autors amb ganes i idees per crear, ensenyar la seva obra i explorar nous camins artístics. Són: Robert Bobet, Albert Gasol, Mª Alba Calvet, Xavier Dalmau, Montse Tomàs, Marta Rami i Patri Solé, Aida Martí i David Marquina. 
 
Sota el títol ‘Pintures neorupestres’, Robert Bobet exposa les seves pintures fetes amb les mans, fruit, segons explica, de les emocions que li produeixen les informacions que rep al moment de crear-les. Ara, però, vol experimentar amb altres materials i formes artístiques.
 
Albert Gasol exposa els seus llums fets a partir de materials reciclats. ‘La llum és vida’ és el nom de la seva mostra i, de fet, és a través de les seves mans que dóna vida o una segona oportunitat a bambes, pilotes, tasses, planxes, assecadors de perruqueria, pipes.. qualsevol estri és susceptible de convertir-se en un llum de peu a les mans de Gasol. 
 
Ensenyar les possibilitats de l’art tèxtil, més enllà de la costura i el disseny de roba, Mª Alba Calvet treu profit a qualsevol pedaç per transformar-lo en tapissos, catifes, escultures i collage, però també bufandes, bosses de mà o mocadors. A ‘Art-i-manya’ recull alguns dels seus tapissos i escultures, en els que intenta plasmar allò que l’envolta: la bultra, la boira, el fred, el sol, l’aigua i la terra de secà. També explora tècniques tradicionals de teixir i tenyir. 
 
Xavier Dalmau és potser el creador més autodidacta. Des de ben petit, assegura, l’ha apassionat dibuixar, especialment amb tinta, i experimentar amb diverses tintes i cremar-les li ha permès donar forma i vida als seus dibuixos, en els quals plasma móns paral·lels habitats per plantes i animals amb ànima. ‘Delfoco df’ n’és el resultat. 
 
Montse Tomàs és la creadora que s’amaga darrera dels ‘Sabons de Ca l’Agustí’. Elabora sabons i cosmètics a partir de productes naturals, cerca i investiga les propietats d’herbes i plantes per gaudir d’un millor benestar corporal, però també per curar picades, cremades o cops. 
 
Marta Rami i Patri Solé han unit el seu talent per crear joies, peces úniques i irrepetibles fetes amb plata, pedres semiprecioses i altres materials com plàstics o paper d’arròs. A banda d’aquesta exposició, participen en fires i treballen amb botigues d’artesania per ensenyar les seves creacions. 
 
Aida Martí ‘Marro’ presenta una mostra de les seves pintures a l’oli. Tot i que s’ha format com a il·lustradora gràfica, assegura que la seva passió és la pintura. Retrats, bodegons i paisatges omplen, per ara, els seus quadres; realisme pur, que vol fer evolucionar, tot explorant nous traços i tècniques amb els seus pinzells. 
 
L’exposició també inclou les creacions del dissenyador gràfic David Marquina. S’autodefineix com un il·lustrador obert a qualsevol estil i proposta, tot i que reconeix que la font d’inspiració per als seus dibuixos i dissenys és en el seu entorn i les persones que coneix. Considera que el disseny gràfic ha d’atreure a l’espectador, li ha de cridar l’atenció i agradar per tal que el missatge es transmeti de forma eficaç. 


Comentaris

envia el comentari