Catalunya Diari

Judici a Lleida per discernir si un veí de Torres de Segre és descendent de l'últim tsar de Rússia

Judici a Lleida per discernir si un veí de Torres de Segre és descendent de l'últim tsar de Rússia| Text i fotos: ACN

 

El jutjat de primera instància número 7 de Lleida ha acollit aquest divendres el judici per discernir si un veí de Torres de Segre, David Duaigües, és descendent de l'últim tsar de Rússia Nicolau II Alexandròvitx Romanov i la tsarina Alexandra Fiodorovna. 

Duaigües defensa que la seva àvia, enterrada al cementiri de Salt, Maria Martí Juanola, era en realitat Maria Romanov, una de les filles del tsar. L'advocat de Duaigües, Sergio Hedo, ha explicat que en la vista oral d'aquest divendres han presentat proves d'ADN i fotogràfiques que demostren de manera "claríssima" la filiació i demana al jutge que "sigui valent, vagi en contra de la història i ens doni la raó". La fiscalia en canvi considera que no hi ha proves que acreditin la relació familiar entre la família Duaigües i els Romanov. Hedo ha explicat que en cas que el jutge no els doni la raó presentarà recurs a l'Audiència de Lleida.
 
L'advocat de Duaigües ha explicat que, d'entre les proves presentades, hi ha els resultats d'un laboratori argentí especialista que conclou que l'ADN de la Carme Martí Juanola (mare del David Duaigües) demostra en un 99.9% que és neta del tsar. A més, les proves fotogràfiques, continua, mostren la "semblança" entre Romanov i tant ell com la seva mare i la seva àvia. A més, ha afegit, tant Duaigües com els seus dos germans i la seva mare pateixen anèmia hemolítica, com un dels fills del tsar i l'àvia de Duaigües. 
 
Sergio Hedo considera que, tot i que la fiscalia consideri que no hi ha prou proves que demostrin la filiació entre el denunciant i el tsar rus, els documents presentats acrediten que sí. Hedo ha afegit que la intenció de Duaigües no és aconseguir una futura herència sinó que es reconegui la descendència i que el primer cognom de la seva mare i el segon cognom seu sigui Romanov.
 
La demanda de reclamació de filiació va ser acceptada a tràmit a Lleida el 18 de setembre de 2015. Ara el jutge haurà de decidir si dóna la raó a la família Duaigües que va començar els tràmits per a aquesta reclamació als jutjats de Girona el gener del 2002.


Comentaris

envia el comentari