Catalunya Diari

'Korrepirineus', el primer campionat de curses per muntanya

'Korrepirineus', el primer campionat de curses per muntanya| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Els espectaculars paisatges de les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell i la Val d’Aran formaran part del circuit d'aquesta primera edició. El 'KorrePirineus' és un circuit de curses per muntanya que ha creat la Vegueria IX de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), de forma conjuntan amb els clubs i entitats que organitzen aquestes proves, i amb la col.laboració de l’IDAPA. 
 
 La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació del primer 'KorrePirineus'. La presentació ha comptat amb la participació del vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; del director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran-IDAPA, Pere Porta, i del representant de la IX Vegueria de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Lluís Florit. Sabarich ha destacat que el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida a la 'KorrePirineus' respon al fet que la iniciativa ajuda a promocionar les comarques del Pirineu de Lleida i alhora posa en valor tot un seguit de recursos turístics i patrimonials del Pirineu lleidatà. Sabarich valora el fet que la 'KorrePirineus' permet unificar tot el conjunt d’esforços que duen a terme entitats, clubs i particulars per tirar endavant aquest projecte.
 
De la seva banda, Pere Porta, representant d’IDAPA, reitera que la 'KorrePirineus' aprofita el treball que fan els diferents clubs de les cinc comarques per on discorreran les 7 curses del campionat. Porta ha afegit que la Cerdanya és l’única comarca de muntanya que no tindrà cap cursa dins de la 'KorrePirineus' degut al fet que l’organització territorial de la FEEC de la Cerdanya pertany a una vegueria diferent a les del Pirineu de Lleida, que ha estat la impulsora del projecte. Per últim, Porta ha expressat la seva confiança de que en el futur aquesta iniciativa pugui esdevenir un nou producte turístic del Pirineu de Lleida.
 
Lluís Florit, responsable de la IX Vegueria de la FEEC, ha explicat que la 'KorrePirineus' neix amb la voluntat d’impulsar les activitats i les iniciatives que duen a terme la trentena d’entitats del Pirineu vinculades amb l’excursionisme. Florit ha explicat que per a la selecció de les curses que formen part de l'edició d’enguany, i al marge dels atractius que aporta cadascuna de les curses, s’han valorat tant criteris territorials com temporals. Així, s’ha buscat que cada comarca de l’Alt Pirineu i de l'Aran tingui com a mínim una cursa que discorri pel seu territori, alhora que s’ha intentat que no coincideixi més d’una cursa en un període curt de temps.
 
Calendari del primer 'KorrePirineus' 2014:
- 24 de maig: Camí a les Trinxeres, Pallars Jussà (Aramunt). 17 km/1200 m d+.
- 31 de maig: Cara Amon, Alta Ribagorça (Barruera). Cursa Vertical. 4,4 km/1350 m d+.
-  7 de juny:   Arruix Santa Fe, Alt Urgell (Organyà). Cursa Vertical. 4,3 km/670 m d+.
- 29 de juny: La Ribalera, Pallars Sobirà (Tírvia). 23,5 km/1490 m d+ i   37,9 km/2673 m d+. 
- 19 de juliol: Cursa de Resistència de les Valls d'Àneu, Pallars Sobirà (Esterri d'Àneu). 44Km/2550 md+.
- 31 d'agost: Corsa e caminada des 15 pobles, Val d'Aran (Les). 21 km/1300 m d+.
- 6 setembre: Ultra Trall Comtes d'Erill, Alta Ribagorça (el Pont de Suert). 82   km/5642 m d+ i 18,4 km/980 m d+.  
 
Puntuació i premis
El 'KorrePirineus' és una competició individual basada en els resultats obtinguts pels participants en les diverses proves que formen el calendari, i premia els bons resultats i la regularitat dels participants en les curses incloses al calendari. La puntuació per al 'KorrePirineus' es basa en la classificació oficial de cada prova. Guanyarà l’atleta que participi en un mínim de 4 curses i acumuli el major nombre de punts, comptabilitzant els 4 millors resultats aconseguits en aquestes curses. A cada cursa s’assignaran punts als participants segons la seva categoria i classificació a la prova. 
 
Així mateix, obtindrà el Trofeu a l'Entitat o Equip Millor Classificat, l'entitat o equip els corredors del qual sumin més punts un cop efectuades totes les proves del 'KorrePirineus'. Els punts de cada participant s'imputaran a l'entitat o equip que figuri en la seva inscripció en cada cursa. 
 
Els organitzadors han anunciat que, de cara a pròximes edicions, la 'KorrePirineus' pot incloure curses de muntanya diferents a les d’enguany, però sempre mantenint un nombre màxim de 7 proves. 


Comentaris

envia el comentari