Catalunya Diari

La 13a Fira del Caçador de Tàrrega amplia les activitats lúdiques per al públic familiar

La 13a Fira del Caçador de Tàrrega amplia les activitats lúdiques per al públic familiar| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega ja ho té tot a punt per celebrar la 13a edició de la seva Fira del Caçador, el principal esdeveniment dedicat a la divulgació de la cinegètica a la demarcació de Lleida. El certamen, que tindrà lloc el diumenge 28 de setembre al Càmping Municipal, amplia el catàleg d’activitats lúdiques adreçades al públic familiar. 

Així, el programa reforça les exhibicions eqüestres i de falconeria (propostes que han gaudit de molt bona acceptació els darrers anys) i suma demostracions d’una nova modalitat de tir amb arc coneguda com Arc Trap. Es tracta d’una disciplina de recent creació, amb molts adeptes ja a França, que consisteix en un tir a dianes mòbils amb arc. Tàrrega vol ser la porta d’entrada de l’Arc Trap a l’Estat i per això portarà arquers francesos campions d’aquesta modalitat, garantint moments espectaculars. L’Arc Trap pot esdevenir properament esport olímpic.
 
Pel que fa a l’exhibició de doma de cavalls, torna a Tàrrega el cèlebre ensinistrador Santi Serra, que ja captivà els assistents l’any 2012. Serra es posa el públic a la butxaca gràcies a la seva destresa dalt la muntura i una habilitat sorprenent per comunicar-se amb els cavalls. Alhora repeteix per tercer any consecutiu la mostra d’aus rapinyaires com falcons, àligues o mussols reals, exemplars que grans i petits podran contemplar de prop. La mostra de falconeria arribarà des de Saragossa de la mà d’Alberto Bertran. El món animal també serà protagonista amb el concurs de la Unió Cinòfila de Catalunya, certamen de bellesa canina que puntua els moviments i l’estètica dels gossos; el campionat català d’obediència de gossos a càrrec d’Agility Associació Ciutat de Tàrrega; i l’exhibició de cant amb el Grup d’Ocellaires d’Agramunt (amb caderneres, passerells, verderols i pinsans).
 
Més d’un centenar d’expositors
Aquests al·licients compartiran recinte amb altres activitats més especialitzades com la final del 12è Màster Sant Humbert, el qual puntua la conducta del caçador en relació a la peça i al gos. També es reservarà espai per a l’airsoft, joc d’estratègia similar al paintball.
 
Pel que fa a l’espai sectorial, la fira concentrarà més d’un centenar d’expositors dedicats als estris i la roba de caça, remolcs i vehicles, alimentació, ganiveteria i articles artesanals. Els paradistes provindran d’arreu de Catalunya, Aragó, País Valencià, França i Portugal. Tanmateix, el públic tindrà ocasió de contemplar de prop gossos de diverses races caçadores i animals per a repoblació.
 
Creixement de propostes
L’extens programa certifica la consolidació d’un certamen que aconsegueix omplir de continguts les quatre hectàrees de superfície del càmping. El creixement de la fira també es palesa amb l’ampliació d’activitats a la vigília. Davant l’elevat nombre d’inscrits als concursos canins, les proves ja s’iniciaran el dissabte 27 de setembre al mateix càmping. Així mateix, l’Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega acollirà els dies 23 i 26 de setembre jornades tècniques vinculades al món de la caça. 
 
Organitzada per la Societat de Caçadors de Tàrrega, la fira obrirà les portes de les 08.00 a les 15.00 hores, amb entrada de franc. El certamen es dedica a la memòria del veterinari targarí Felip Robinat Felip, qui fundà aquesta fira amb l’ànim de fer pedagogia de la caça com a pràctica reguladora del medi natural i motor econòmic del territori. Compta amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l’Urgell i la Diputació de Lleida. Els visitants gaudiran de pàrquing i servei gratuït del bus municipal fins al càmping, amb el recorregut habitual, de les 09.00 a les 15.00 hores.


Comentaris

envia el comentari