Catalunya Diari

La 13a Fira del Caçador de Tàrrega renova l’afluència multitudinària de públic amb 19.000 visitants

La 13a Fira del Caçador de Tà rrega renova l’afluència multitudinà ria de públic amb 19.000 visitants| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rrega

La Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega ha celebrat aquest diumenge la seva 13a edició amb afluència multitudinària de públic. La cita ha congregat uns 19.000 visitants, la mateixa xifra que l’any passat. Enguany s'ha estrenat una modalitat de tir amb arc i ha concentrat un centenar d’expositors vinculats a la cinegètica i l’artesania.

Amb un centenar llarg d’expositors i un extens programa d’activitats paral·leles, aquest esdeveniment pot presumir de ser el principal aparador firal sobre cinegètica a la demarcació de Lleida. Els seus responsables, la Societat de Caçadors de Tàrrega, valoren a més la possibilitat que a partir de l’any vinent el certamen tingui lloc durant tot el cap de setmana. De fet, algunes convocatòries d’enguany com els concursos canins o la trobada de country ja s’iniciaren el dissabte 27.

La inauguració de la 13a edició ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, qui ha subratllat l’aposta de futur que suposa per al territori la creació i la consolidació de fires sectorials especialitzades. Per la seva part, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i la presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell, Rosa Maria Mora, han destacat l’impuls econòmic que genera la pràctica de la caça a la zona. No han faltat unes paraules de record a l’enyorat veterinari Felip Robinat, fundador de la fira. En el torn d’homenatges, el president de la Societat de Caçadors de Tàrrega, Benjamí Sala, ha tributat un reconeixement a Paco Borda, estret col·laborador de la fira des de la primera edició i divulgador dels esports d’arc. A l’homenatge també s’hi ha sumat el famós arquer Antonio Rebollo, assistent fidel al certamen targarí.

L’Arc Trap desembarca a Catalunya
El tir amb arc també ha estat protagonista arran de la presentació d’una nova modalitat d’aquest esport, l’Arc Trap, amb dianes mòbils. Arquers procedents de França, país on l’Arc Trap ja ha guanyat adeptes, han ofert espectaculars demostracions. S’estima que l’Arc Trap pot esdevenir d’aquí uns anys fins i tot esport olímpic. Altres al·licients que han captivat el públic han estat les exhibicions de doma de cavalls a càrrec del cèlebre ensinistrador Santi Serra o la mostra d’aus rapinyaires com falcons, mussols o òlibes, exemplars que grans i petits han pogut contemplar de prop.

El Càmping Municipal – Espai Felip Robinat Felip s’ha convertit una vegada més en l’escenari idoni per acollir les propostes de la Fira del Caçador. També han destacat el campionat d’obediència de gossos o el concurs nacional de bellesa canina, amb 200 animals inscrits. Com a novetat, el recinte habilitat per aquesta competició ha incorporat una superfície de l’antiga gespa artificial que es retirà fa uns dies del camp de futbol municipal. Pel que fa a expositors, el públic ha tingut a l’abast estris i roba de caça, vehicles, alimentació i artesania a més d’exposició de gossos i animals de repoblació. Val a dir que el tram final de la fira, a partir de les 13.00 hores, s’ha vist afectat per la pluja si bé no ha evitat que el balanç sigui satisfactori.


Comentaris

envia el comentari