Catalunya Diari

La 15a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega arriba als 140 expositors

La 15a Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals de Tà rrega arriba als 140 expositors| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tà rregaLa Regidoria de Promoció Econòmica aposta així per un reclam comercial de gran atractiu, oferint un punt on escollir els regals de festes amb originalitat i singularitat. La fira s’amplia aquesta vegada fins als 140 expositors, xifra rècord, distribuïts entre l’Espai Fassina, l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat. Val a dir que enguany s’incorporen les parades del mercat de productes de proximitat La Bona Taula, traslladat des de la plaça del Carme. L’horari d’obertura serà d’11.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, amb accés gratuït.

Tàrrega brinda aquí al públic una trobada multidisciplinària que posa a l’abast obres de pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, joieria, fotografia, arts gràfiques, interiorisme, manualitats,... Destaca la promoció i difusió que la fira suposa per als artistes del territori, ja que un 60% dels expositors procedeixen de la mateixa demarcació de Lleida. No hi faltarà la parcel·la reservada als productes d’alimentació o els tallers i demostracions per a tota la família, la majoria centrats en manualitats i tècniques decoratives. El programa es completa amb recitals, concerts musicals i tasts de cervesa.

Una de les novetat de la iniciativa és el Bernau Gin&Music Premium Festival, el vessant nocturn de la fira que s’estrenarà els dies 6 i 7 de desembre al Local Social de l’Ateneu. Aquesta iniciativa maridarà la música amb la gastronomia de proximitat sota l’organització de Bernau Herbes, la Societat Ateneu i la Regidoria de Promoció Econòmica. La nit del divendres 6 (21:30 h) tindrà com a protagonistes el grup Pel dissabte 7, a les 21.00 hores, s'ha programat un taller de gintònics elaborats amb Ginebra Port of Dragons de Cervera i Bernau Herbes de l’Urgell, amb tast de productes gastronòmics de proximitat servit per La Cosa Nostra, el Celler Analec i Pastisseria El Pati. Tot seguit, a les 23.00 hores, s’oferirà un concert de jazz amb Gemma Abrié & Toni Solà Quartet, completat amb sessions de DJ Topo i DJ Moriarty.

D’altra banda, el fotògraf Jaume Solé i l’Arxiu Comarcal de l’Urgell prosseguiran a la fira per tercer any consecutiu la confecció del fons d’imatges en 3D que reflecteix el perfil contemporani dels targarins i targarines. La idea, Retra(t)acció, documenta l'evolució de l’aspecte físic i l’estètica (pentinats, maquillatge, complements i roba) dels targarins i targarines al llarg del temps. Prop de mig miler de persones ja hi han participat els dos darrers anys i es confia que repeteixin l’experiència per seguir l’evolució, si bé s’hi podran sumar nous voluntaris. Aquest fons etnogràfic es diposita a l’Arxiu Comarcal de l'Urgell.


Comentaris

envia el comentari