Catalunya Diari

La 17a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega revalida l'èxit de públic amb 20.000 visites en quatre dies

La 17a Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega revalida l'èxit de públic amb 20.000 visites en quatre dies| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega ha tancat aquest dimarts la 17a edició de la Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals després de rebre unes 20.000 visites, fet que certifica l'atractiu de la proposta durant el pont festiu. La xifra és superior a la registrada l'any passat (18.000 persones) si bé la convocatòria del 2015 s'ha allargat un dia més en el calendari fins a completar quatre jornades, del 5 al 8 de desembre. 

A més, la satisfacció entre els expositors per les vendes efectuades és generalitzada. D'altra banda, la fira es consolida una vegada més com una potent plataforma de contacte entre artistes i públic, on es donen a conèixer creacions úniques, artesanes i de comercialització limitada.
 
Hi han estat presents múltiples disciplines com la pintura, l'escultura, la fotografia, el disseny o l'orfebreria a més de l'alimentació de proximitat, tot plegat representat per 123 paradistes.
 
L'elevada afluència de públic s'ha traduït en estones amb el recinte firal ple de gom a gom i en una alta participació a la trentena de tallers programats, adreçats a totes les edats. Han destacat les manualitats, en què els menuts de casa han deixat anar les seves inquietuds artístiques.
 
Pel que fa a gastronomia s'han ofert tastos de vins, un maridatge de cervesa i xocolata, i una demostració culinària del xef Albert Marimon inspirada en l'obra de Joan Miró. Precisament, Miró ha estat un dels grans noms de la fira de la mà de Mayoral Espai d'Art de Verdú, que ha exhibit una catorzena de peces originals de l'artista realitzades entre els anys 1975 i 1981. Les obres se subhastaran l'abril vinent a la casa Christie's de Londres a benefici de Creu Roja.
 
L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha expressat la seva satisfacció per aquest nou èxit de la Fira d'Artistes i ha subratllat la idoneïtat tant de les dates en el calendari com de la ubicació del recinte firal al centre de la ciutat. La primera edil ha reiterat que es treballa per aixecar durant el present mandat un pavelló permanent a l'Espai Fassina en substitució de les carpes provisionals. Per la seva part, el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha afirmat que la fira ha repetit el seu efecte imant per portar visitants a Tàrrega en els inicis de la campanya comercial de Nadal.


Comentaris

envia el comentari