Catalunya Diari

La 24a edició del Dansàneu es reinventa

La 24a edició del Dansàneu es reinventa| Laura Biela - Fotografia: Dansàneu / Laura Biela

 

Les Valls d'Àneu, Sort i Rialp ja preparen la 24a edició de Dansàneu, que aquest 2015 es refunda amb el Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu, un certamen que després de vint-i-tres edicions es reinventa i dóna un salt tant en quantitat com en qualitat dels espectacles i activitats que formen el programa.

El certamen, que es dura a terme del 23 al 28 de juny de 2015 en vuit municipis de la zona (Esterri d'Àneu, Espot, la Guingueta d'Àneu, València d'Àneu, Isil, Escaló, Rialp i Sort), comptarà enguany, i com a novetat, amb la participació de grups de dansa i música tradicional d'Euskal Herria, Occitània, Aragó i Catalunya. La mostra pivota en aquesta ocasió sobre quatre eixos: espectacles, formació, la fira dels productes de proximitat i la mostra artesana.
 
El tret oficial del Dansàneu 2015 el donarà la participació de diversos grups del territori de les Valls, encapçalats per la Xaranga Kina Creu d'Esterri d'Àneu, a la Festa Major de Sant Joan d'Isil, coincidint amb la baixada de les seves falles, el dimarts 23 de juny, a partir de les 19.30 hores.
 
La formació també continua tenint enguany un pes específic dins la programació. Aquesta es concentrarà a partir de dijous, dia 25 de juny, i fins diumenge 28, amb una proposta divulgativa coordinada per l'Ecomuseu de les Valls. L'activitat formativa serà totalment gratuïta.
 
Productes de proximitat i mostra artesana
La Fira de Productes de Proximitat s'inaugurarà el divendres, dia 26 de juny, a les 19.00 hores i comprarà amb una dotzena de productors del territori que principalment elaboren formatges i embotits de manera tradicional, a més de cerveses artesanes, i distribueixen carn ecològica, així com mels i dolços de la zona. La fira, organitzada en col·laboració amb Lo Rebost del Bonabé d'Esterri d'Àneu, es podrà visitar divendres de 17.00 a 20.000 hores, i dissabte i diumenge, de 10.00 a 20.00 hores.
 
Paral·lelament, un total de vuit artesans de la zona pirinenca participaran en la tradicional mostra artesana que té lloc a Esterri d'Àneu i que enguany s'ha fet coincidir amb la celebració del Dansàneu. Serà el proper dissabte, dia 27 de juny, i comptarà amb la demostració i venda per part dels artesans experts en forja artística, artesania amb herbes, ceràmica i vitralls, punt, cuir, teixit artesà i retaulisme.
 
La 24a edició del Danàneu s'ha presentat aquest dilluns a la tarda a l'Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida. L'acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig; el president del Consell Comarcal dels Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, i els alcaldes dels ajuntaments d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas; Espot, Josep M. Sebastià; la Guingueta d'Àneu, Josep Cervós; i de l'Alt Àneu, Josep Rosell Barba, a més del president del Consell Culttural de les Valls d'Àneu, Ferran Rella, entitat organitzadora del Dansàneu.


Comentaris

envia el comentari