Catalunya Diari

La 31a Transsegre de Balaguer aplega 300 barques i 2.600 tripulants

La 31a Transsegre de Balaguer aplega 300 barques i 2.600 tripulants| ACN - Fotografia: Alba Barbero

 

La gran festa aquàtica de la Transsegre ha tornat a congregar un any més a Balaguer milers de persones que no s'han volgut perdre el descens de les embarcacions casolanes pel riu. La cursa d'enguany ha comptat amb unes 300 barques i uns 2.600 tripulants, que aquest diumenge han sortit de Gerb i han estat rebuts al parc de la Transsegre de Balaguer per un convidat especial: el conegut còmic de TV3 Manel Piñero, l'Homo APM. 

Després de 31 anys, la Transsegre està plenament consolidada al calendari festiu de les comarques de Lleida i atrau participants i visitants d'arreu de Catalunya i també de l'Aragó.
 
La festa reivindica la recuperació de l'espai natural del riu mitjançant un descens no competitiu, tot i que sí que es premien les embarcacions més originals. Aquest any el primer premi ha estat per una barca amb forma de Moulin Rouge. El segon se l'ha endut una embarcació caracteritzada de diligència i el tercer per a una altra convertida en un avió biplaça. Aquest any s'han pogut veure moltes barques decorades amb motius sobiranistes, sobretot estelades, i també altres relacionades amb el Barça i el triplet.
 
Aquest diumenge s'ha fet la segona etapa de la baixada des de la presa del partidor de Gerb fins a la ciutat de Balaguer, un recorregut de més de 4 quilòmetres. Dissabte, quan es realitza la primera part de la festa, va congregar els participants a Camarassa (Noguera) i a la tarda van baixar fins a la platja de Sant Llorenç de Montgai.
 
La festa al Parc de la Transsegre de Balaguer, on s'ha habilitat una zona d'acampada gratuïta, ja va començar divendres al vespre amb un espectacle de dansa i actuacions de discjòqueis. Aquest dissabte a la nit la gresca va continuar amb diversos concerts i focs artificials i aquest matí també s'hi han instal·lat inflables i s'ha fet una batucada per esperar l'arribada de les embarcacions. El ball de fi de festa serà a partir de les vuit del vespre a la plaça Mercadal.
 
Per participar a la Transsegre és obligatori portar armilles salvavides. Està prohibit el consum d'alcohol durant la baixada i tots els participants han de portar el braçalet identificatiu.


Comentaris

envia el comentari