Catalunya Diari

La 32a Cursa de l’Indiot de Mollerussa espera 800 participants

La 32a Cursa de l’Indiot de Mollerussa espera 800 participants| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Mollerussa

 

La 32a edició de la Cursa de l’Indiot, que tindrà lloc el proper 26 de desembre a Mollerussa, espera comptar amb 800 participants entre la cursa oberta i les curses infantils. Així ho han explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Juli Niubó, president de l’Associació Atlètica Xafatolls, coorganitzadora de la cursa, els quals han explicat que, tal i com es va fer ja l’any passat, els premis per als guanyadors tornaran a ser indiots, encara que no vius, una tradició que s’havia mantingut fins que al 2011 i arran d’una denúncia presentada per un grup ecologista es van canviar per trofeus al·legòrics amb la figura d’un indiot.

La cursa oberta de vuit quilòmetres, que passa per un circuit urbà i en la qual s’espera arribar als 500 inscrits, mantindrà el recorregut que ja es va modificar fa tres anys, segons ha explicat Niubó. D’aquest manera, el circuit estarà distribuït en dues voltes de quatre kilòmetres cadascuna amb l’objectiu d’evitar els doblaments que altres anys es produïen entre els atletes i que dificultaven el registre d’arribades que es fa amb el sistema de xips. Aquesta distribució fa que el recorregut, a banda d’agafar carrers del centre urbà, també s’ampliï a l’avinguda del Canal i fins al primer pont del camí de Belianes. 
 
La sortida de la cursa oberta es farà des de la plaça de Manuel Bertran a les 10.30 hores. Així, les categories de Veterans, Sènior i Juvenils sortiran primer mentre que els més petits ho faran, com sempre, a partir de les 11.30 hores en diferents curses ordenades per categories a les quals s’espera la participació de 300 escolars, segons ha dit Niubó. Durant la cursa estaran tallats, com cada any, els carrers del centre de la ciutat pels quals passaran els atletes, segons ha indicat l’alcalde, el qual ha demanat la comprensió de la ciutadania per les molèsties que això pugui ocasionar i ha anunciat que, al igual que es fa amb la Mitja Marató, es penjarà un ban pels diferents carrers de la ciutat per comunicar els tall de circulació.
 
L’organització repetirà la ubicació del servei de guarda-roba a la plaça Major, on també s’ubicarà l’espai per l'avituallament dels corredors, que, a banda d’una bossa amb obsequis també rebran una cinta de cap tècnica. Pel que fa a les inscripcions, el preu per als atletes de les categories Juvenils, Sèniors i Veterans serà, si s’inscriuen abans del 23 de desembre, de 10 euros si disposen de xip i de 12 euros si el xip l’ha de posar l’organització. Els que es vulguin inscriure personalment ho podran fer, sempre i quan hi hagi places, el mateix dia de la cursa i hauran de pagar un preu d’inscripció de 14 euros. En quant a les categories inferiors, les inscripcions són gratuïtes i es podran fer on line a fins el 23 de desembre fins als 300 participants. També es deixaran 50 inscripcions per fer in situ el mateix dia 26. La recollida dels dorsals de la cursa oberta es farà, com a novetat, al Centre Cultural mentre que la de les curses infantils es mantindrà al mateix espai que cada any al punt de sortida. 


Comentaris

envia el comentari