Catalunya Diari

La 34a Trobada de Gegants de les Borges estrena recorregut

La 34a Trobada de Gegants de les Borges estrena recorregut| Redacció - Fotografia: Ajuntament de les Borges Blanques

L'Ajuntament de les Borges Blanques i la Comissió de Festes han decidit modificar el recorregut de la 34a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs, prevista per aquest dissabte, per motius de seguretat, davant l'augment de colles participants. Aquest està considerat l'acte més multitudinari de la Festa Major.

Segons els organitzadors, per aquesta edició ja s'han inscrit una setantena de colles, que hi participaran amb uns 160 gegants i a la que s'esperen unes 6.000 persones de públic.

En la Trobada d'enguany, que començarà amb una plantada de gegants a les 17.00 hores al Passeig del Terrall, també hi prendran part tres grups de correfocs i una cinquantena de grups de grallers, que iniciaran el seu recorregut a les 18.00 hores, des del Passeig del Terrall fins a la Plaça porxada de les Borges. Durant el recorregut d'enguany, després de la sortida, la cercavila anirà cap al Raval de Lleida, el Carrer la Bassa, el Carrer del Carme, cap al Carrer Nou, el Carrer Carnisseria i acabaran a la Plaça porxada, on es presentaran els gegants i faran dues ballades.

Una altra de les novetats destacades d'enguany ha estat la creació d'una Comissió Gegantera, formada per les colles dels gegants i la de diables de les Borges, així com per membres de la Comissió de Festes, amb els que, per motius de seguretat, donat l'augment de colles participants aquests darrers anys, s'ha hagut d'acordar canviar el recorregut. Així, enlloc de sortir i acabar a la Plaça com era habitual, ara començarà al Passeig del Terrall i seguirà finalitzant a la Plaça. També s'ha modificat el lloc de la plantada inicial, substituint el Raval de Lleida pel més espaiós, segur i emblemàtic Parc del Terrall, entre altres petits canvis forçats pel nou recorregut.

En total l'organització ha previst que hi actuaran unes 1.800 persones, de les que 1.500 han confirmat que també assistiran al sopar popular per als participants en la Trobada, previst a la zona de penyes sobre les 21.00 hores. Prèviament, a partir de les 18.00 hores al Centre Cívic, tindrà lloc el lliurament dels premis 'Olivera d'Or' al borgenca i a la garriguenca de l'any, el Club Tennis Taula Borges i Edith Schaar, respectivament. Tot seguit, la popular actriu catalana Lloll Bertran serà l'encarregada de fer el pregó de la Festa Major de les Borges Blanques.

Dijous comencen els actes previs
Amb tot, el dijous 1 de setembre, a partir de les 19.00 hores, està previst que més d'un centenar d'infants participin en l'activitat 'Pintura al terra', on acompanyats pels seus pares i familiars els més petits podran pintar temàtiques de Festa Major, en grups de 6 a la Plaça Europa, i on tots els participants rebran un obsequi.

Els actes previs continuaran aquest divendres, a les 12.00 i a les 19.00 hores, amb el repic i volteig general de campanes anunciant la Festa Major, a càrrec de l'Escola de campaners de les Borges. A la tarda, a partir de les 17.00 hores, a la Plaça Europa, els més petits podran gaudir dels 'Diver Parks', amb més de 10 inflables; i tindran un altre plat fort a les 23.00 hores, amb l'obra de teatre 'El florido pensil' (versió femenina), amb les actrius Isabel Rocatti, Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès i Mireia Portas, per la que ja s'han venut unes 600 entrades anticipades. La jornada finalitzarà a la zona penyes, amb la nit del jovent en la qual hi haurà l'actuació 'Crazy Circus by Itinerant Festival', amb Duddins, Marsal Ventura, Mon Dj i Dj Martins.


Comentaris

envia el comentari