Catalunya Diari

La 36 edició de la Marxa Beret es celebrarà el 22 març

La 36 edició de la Marxa Beret es celebrarà el 22 març| Redacció - Fotografia:

 


El proper 22 de març de 2015 es celebrarà la 36 edició de la Marxa Beret que s'havia d'haver celebrat el passat 1 de febrer però es va ajornar per causes meteorològiques. La carrera proposa 3 distàncies: 10, 21 i 42 quilòmetres que transcorren pel Pla de Beret a 1.850 metres d'altitud i que passen pel poble de Montgarri.La Marxa Beret és la millor prova esportiva de fons d'Espanya, puntuable per al circuit EUROLOPPET, que engloba les millors carreres europees d'aquesta modalitat. Des de 1978 la Marxa Beret es ve celebrant i millorant tant en qualitat com en nombre d'inscrits; tenint en aquests moments al voltant de 1.000 participants.
 
Aquesta edició, la preparació està sent més intensa encara a causa de l'adaptació de la competició a les exigències que comporta l'organització dels Campionats d'Europa de Llarga Distància ja que la Marxa Beret ha estat la seu escollida per a l'organització d'aquest esdeveniment per a la temporada 2015/2016. A més, la carrera aranesa és puntuable FIS i està dins del calendari Euroloppet que reuneix les marxes populars d'esquí de fons més importants d'Europa.
 
La Marxa Beret atreu a participants d'alt nivell com els esquiadors de la Real Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI) Laura Orgué i Ioseba Rojo (guanyador de la passada edició). Destacar que Orgué, que també ha guanyat ja en alguna ocasió la Marxa Beret, competeix en Copa del Món FIS i la passada temporada va quedar 10ª en els 30 km estilo lliure dels JJOO de Sochi.
 
Els recorreguts més curts la Marxa Beret també atreuen a gran quantitat de famílies i grups d'amics que participen de manera popular.
 
La Marxa Beret és promoguda pel Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i l'Ajuntament de Naut Aran amb la col·laboració de l'Associació Volentaris Val d’Aran, Audi, Foment Torisme Val d’Aran, Diputació de Lleida, Ajuntament de Vielha e Mijaran, Salomon, la Caixa, Powerade, Xchanging, AECC, La Roche- Posay, Coca-cola, Pompièrs d’Aran, Aran Salut, Mossos d’Esquadra, INS d’Aran, Montgarri Outdoor, Hormaran, Construccions Pena, a més de la Real Federació Espanyola Esports d'Hivern i la Federació Catalana Esports d'Hivern.
 
Inscripcions
S'obrirà un nou procés d'inscripció per a aquells nous que vulguin participar el 22 de març. Aquells que ja tenen inscripció i assisteixin al març es conservarà la inscripció, us informarem el procediment a seguir.
 
Per a aquells que ja tenen inscripció i no puguin assistir en les noves dates, hi ha dos alternatives:
- Conservar la inscripció per a la propera edició, 37º Marxa Beret del 2016
- Si no hi ha altre remei serà retornada la inscripció respectant les condicions estipulades en el reglament.


Comentaris

envia el comentari