Catalunya Diari

La 3a Targalan s'aturarà a Tàrrega del 7 al 9 d'agost

La 3a Targalan s'aturarà a Tàrrega del 7 al 9 d'agost| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

L’Associació Agrat organitzarà del divendres 7 al diumenge 9 d’agost la 3a edició de la Targalan, la Lan Party de Tàrrega, una activitat que durant 48 hores aplegarà més d’un centenar d’aficionats a la informàtica i els videojocs, vinguts d’arreu del territori català i aragonès. 

Els seus responsables fan un salt qualitatiu i enguany han adquirit en propietat tot el material tècnic (hardware) i es prescindirà de lloguers, fet que garanteix el futur de la Targalan. Això és possible gràcies a una aportació de 2.500 euros de la Diputació de Lleida i un conveni de col·laboració amb la Lan Party d’Igualada, compartint amb la capital de l’Anoia aquests recursos. Al mateix temps hi col·laboren les regidories de Joventut i Esports de l’Ajuntament de Tàrrega mitjançant la cessió del Pavelló Municipal d’Esports, que repeteix com a marc de la trobada.
 
La 3a Targalan es desenvoluparà de les 17.00 hores del dia 7 a les 17.00 hores del dia 9 d'agost. La convocatòria espera assolir la xifra rècord de 150 participants, que tindran l’oportunitat de compartir en xarxa continguts, fitxers i projectes a banda de jugar interconnectats. El conveni amb Igualada contribuirà a augmentar la xifra de participants.
 
Tots els inscrits disposaran d’accés a les piscines municipals gràcies a l’acord assolit amb el Club Natació Tàrrega. A més, tindran a l’abast zona de descans amb sofàs i acampada per gaudir d’una experiència completa. Les inscripcions ja es poden dur a terme a través del web www.tarregalanparty.cat. El preu és de 25 euros i també inclou una samarreta commemorativa.
 
Un altre dels atractius de la 3a Targalan són les xerrades gratuïtes i obertes al públic en general, com la presentació del videojoc Zenith a càrrec d’un dels seus creadors, Manuel Usero, i les exhibicions de realitat virtual amb Oculus Rift, a càrrec d’Adam Puig. Paral·lelament s’ampliarà l’exposició de consoles antigues de la mà de Retroscoll, “amb peces de singular valor pel seu caràcter pioner”, segons ha manifestat Jordi Ricart, portaveu de la Targalan. Per la seva part, l’alcaldessa de Tàrrega i vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha subratllat el paper dinamitzador que suposa la trobada per al sector del jovent.
 
Un altre dels reclams són els tornejos de videojocs i enguany s’assoleix la xifra dels 2.000 euros en premis. La trobada també comptarà amb el curiós concurs de llançament de discs durs i un campionat de ping pong. La Targalan compta amb la col·laboració d’empreses lleidatanes d’informàtica: Retroscroll, Fotògraf Jaume Solé, Integrum, Matsmàtica, Onainformàtica, Itecnic, PC Coste, W Informàtica i Wireless. A més, el web ha estat renovat gràcies a l’acord assolit amb l’empresa targarina Dispromèdia.


Comentaris

envia el comentari