Catalunya Diari

La 4a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega oferirà als visitants més de 70 varietats

La 4a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega oferirà als visitants més de 70 varietats| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 

Tàrrega acollirà aquest dissabte, dia 4 de juny, la quarta edició de la seva Fira de la Cervesa Artesana, camí de convertir-se en l'esdeveniment més significatiu a Lleida en relació a aquest producte de proximitat. Des de les 12.00 fins pasades les 00.00 hores, la Plaça del Carme aplegarà una tretzena d'elaboradors d'arreu del territori català, els quals posaran a l'abast més de 70 varietats de cerveses. 

Els cervesers participants són C13 (La Pobla de Segur), La Vella Caravana (Menàrguens), Lo Perot (Penelles), Cerveses de Ponent (Seró), Espina de Ferro (Anoia), Les Clandestines (Montferri), La Segarreta (Santa Coloma de Queralt), Gàrgola (Sant Vicenç de Torelló), Picarda (Mequinensa), Cerberus (Artès), Quer (Berga), Vic Brewey (Vic) i Matoll (Belianes). Aquesta última marca coorganitza la fira al costat de l'Associació Agrat, a més de comptar amb suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida.
 
Per aquesta edició, el certamen estrenarà noves varietats elaborades amb poma, pera i préssec. A més enguany, es vol potenciar el petits tasts de cervesa (com alternativa a la consumició sencera), per la qual cosa s'ha dissenyat un nou vas.
 
Nou espai: el 'catòdrom'
Dels tiradors només rajaran cerveses de comercialització limitada. A més, s'estrenarà el 'catòdrom', un espai de maridatge de cerveses amb comentaris d'un especialista (preu: 8 euros). El 'catòdrom' tindrà lloc a les 13.00 hores (maridatge amb xocolata artesana Aynousé d'Agramunt), a les 17.30 hores i a les 19.30 hores. També en el terreny gastronòmic s'oferirà per dinar la tradicional paella feta amb cervesa (preu: 6 euros · Obsequi per a les 300 primeres persones que reservin a [email protected]). Per sopar, el restaurant targarí La Cava elaborarà dues cassoles.
 
La gran novetat d'enguany, però, serà el 'Destxapa't', un corretapes per diferents restaurants de Tàrrega que tindrà lloc el divendres 3 de juny a la nit. Els participants recorreran 4 locals gastronòmics (Novum, Ateneu, Dpans i  Kirikú) on tastaran una tapa acompanyada del maridatge d'una cervesa artesana escollida per a l'ocasió. Tots els participants tindran un obsequi i les places són limitades (preu: 15 euros · Reserves a les xarxes socials d'Agrat Tàrrega i [email protected]).
 
Un altre dels plats forts de la 4a Fira de la Cervesa Artesana de Tàrrega seran els concerts gratuïts: fins a 3 grups amenitzaran dissabte el certamen. A l'hora del 'Beermut' hi haurà l'actuació de Morena Tradipatxanga, trio català amant de la patxanga. A les 18.30 hores serà el torn de la txaragna targarina Digal's-hi Inquiets. I a les 22.00 hores actuaran els Kerman, grup de punk-rock i ska. A més, també hi haurà DJ's durant les més de 12 hores de fira, es repetirà l'exitós concurs Lo Gran Dictat i s'organitzarà un divertit "Escala-birres".


Comentaris

envia el comentari