Catalunya Diari

La 51a Fira de les Garrigues obre les seves portes

La 51a Fira de les Garrigues obre les seves portes| Redacció - Fotografia: Diputació de LleidaDurant el seu parlament, Reñé ha instat el sector a reflexionar sobre els reptes de futur i ha destacat la importància de millorar la comercialització i els canals de distribució. En aquest sentit, ha comentat: "Som capaços de produir amb excel·lència, però ens cal incidir més i millorar els canals de distribució per obtenir-ne el benefici del valor afegit que representa". Així mateix, també ha explicat que un dels reptes de futur és garantir l’estabilitat de la producció, mitjançant la implementació del reg de suport als cultius: "Els nostres pagesos han tingut i tenen la capacitat de modernitzar les seves explotacions aprofitant els avenços tecnològics i cal que trobem les fórmules que facin possible l’aposta decidida per la instal·lació de regadius a les explotacions d’olivera".

El president de la Diputació de Lleida ha afegit que "parlar de l’oli de les Garrigues vol dir reconèixer la comarca agrícola per excel·lència, endinsar-se en una cultura secular, i valorar la personalitat de la gent i d’un paisatge com a element diferencial". Reñé també ha indicat que "la força del nostre país rau en el seu teixit productiu i empresarial" i ha afegit que "les fires com la de l’Oli de Qualitat Verge Extra són un puntal per mantenir l’economia i per avançar cap a posicions de mercat més consolidades".

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha remarcat "el gran canvi que ha fet la Fira en aquests 50 anys, fins arribar a posicionar a les Borges com a capital verge extra". Segons Mir el certamen "és una eina molt útil al servei de els Garrigues per projectar-nos al món i a través del qual aconseguim més atenció i un ressò que ens ajudarà molt a l’hora de promoure accions de promoció conjunta d’oli i vi". En aquest sentit també s’ha posicionat el president del Consell Comarcal, Juli Muro, que ha donat a conèixer el projecte Oliturisme, "una iniciativa que comparteixen el Consell i la capital de les Garrigues per promocionar dos productes propis com són l’oli i el vi".

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha informat que és un referent del sector agroalimentari català, "que enguany incorpora una novetat : el maridatge amb la ruta del Vi de Lleida de Costers del segre i l’oli de les Garrigues. Dos grans exponents de la dieta mediterrània que contribueixen a la gastronomia, no només del nostre país, sinó mundial".

La fira compta enguany amb la participació de 140 estands, entre els quals 26 estands de cooperatives, productors d’oli i almàsseres.


Comentaris

envia el comentari