Catalunya Diari

La 7a edició de la Foc de Neu de les Valls d'Àneu aplegarà unes 400 persones

La 7a edició de la Foc de Neu de les Valls d'Àneu aplegarà unes 400 persones| Redacció - Fotografia: Comunicant

La 7a edició de la raquetada Foc de Neu de les Vall d'Àneu, que es celebrarà aquest diumenge, dia 21 de febrer, espera superar la participació de l'any passat i aplegar unes 400 persones. L'activitat està vinculada a les Falles d'Isil, declarades enguany Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza cada any unes proves de raquetes: la Copa Catalana de raquetes, cursa competitiva on guanya el primer que arriba; i el Circuit de Raquetes, una raquetada popular. Ara fa 7 anys, va demanar a l'Espot Esquí Club, secció muntanya, si podia organitzar una de les proves de raquetes a les Valls d'Àneu. L'Espot Esquí Club, amb la col·laboració de l'Associació de Fallaires d'Isil, va agafar el repte, i així va néixer la Foc de Neu, fent-se per primera vegada el 7 de març de 2010, en els boscos de Bonabé. El nom de Foc de Neu ve del fet que a les Valls d'Àneu les falles d'Isil són un dels elements més representatius. Cal recordar a més, que aquest 2015 han estat declarades Patrimoni de la Humanitat.La raquetada Foc de Neu, ha anat agafant força, i dels primers 110 participants, ha arribat a ser la raquetada amb més participació de les que es fan al Pirineu. A la 6 edició, al febrer de 2015, ja hi van participar al voltant de 300 persones.
Cap de setmana de neu a les Valls d'Àneu
Les nevades registrades els darrers dies fan preveure al Consorci de Turisme de les Valls d'Àneu un cap de setmana de bona ocupació de persones atretes per l'esport i la neu. De fet, les precipitacions d'aquesta setmana han afavorit el bon estat de les pistes de Baquèira Beret i Espot.

Paral·lelament a la 7a edició de la Foc de Neu, el Refugi del Gerdar organitza durant tot el cap de setmana un curs d'esquí i iniciació de muntanya. La zona és ideal per practicar l'esquí de muntanya i les raquetes de neu.


Comentaris

envia el comentari