Catalunya Diari

La 8a Bicifesta pedala pel Club Ciclista Alba

La 8a Bicifesta pedala pel Club Ciclista Alba| Redacció - Fotografia: Associació Alba

 

Tàrrega celebrarà el proper diumenge 2 de juny la tradicional Bicifesta que aquest any arriba a la 8ena edició. La Plaça del Carme serà el punt de sortida i arribada, i on també es realitzaran diferents activitats durant tot el dia: vermut, sortejos, servei de bar i inflables pels més petits, entre d'altres activitats.

Els participants podran triar entre 2 recorreguts, un de més curt de 12 quilòmetres especialment pensat per a les famílies i un de més llarg de 40 quilòmetres pels ciclistes més professionals. Aquest any els organitzadors proposen a tots els participants pedalar per una causa solidària i propera a la ciutat: el club ciclista de lʼAssociació Alba, format per una desena de persones amb discapacitat que durant tot lʼany sʼentrenen per a realitzar una ruta de llarga durada a lʼestiu. És un repte per a molts dʼells, de superació personal, de treball en equip i que acaba sent una activitat terapèutica. Amb els diners recollits el club espera poder comprar material bàsic per alguns dels seus ciclistes i ajudar a pagar la propera ruta dʼaquest estiu.
 
El Club Ciclista Tàrrega és una entitat formada per socis de diferents procedències, encara que principalment de Tàrrega, que tenen com objectiu comú la pàctica, el gaudi i la promoció de l'esport de la bicicleta a les nostres contrades. El club organitza durant la temporada diverses activitats i sortides durant els caps de setmana i èpoques de vacances. 
 
Amb lʼobjectiu de fomentar lʼesport entre les persones amb discapacitat de lʼAssociació Alba es va començar fa 8 anys amb un petit grup de persones a entrenar setmanalment en bicicleta. Actualment aquest grup està format per una quinzena de nois que formen el club ciclista Alba pròpiament dit, tot i que també es realitzen sortides amb tricicle cada setmana entre les persones del Centre Ocupacional. 
 
Cada any el Club Ciclista Alba es planteja un repte de llarg recorregut (500 quilòmetres aproximadament) per a realitzar durant una setmana a lʼestiu. Fins ara han fet el camí de Santiago, una ruta per Holanda i pel Canal du Midí a França. Un repte on també hi ha lloc per lʼoci, les visites culturals i el treball dels hàbits diaris. Una experiència irrepetible i innoblidable per a tots ells. Cada integrant del club sʼha de finançar el material bàsic utilitzat i les despeses de la ruta. La voluntat de lʼentitat seria poder facilitar al màxim lʼaccés a lʼactivitat i poder-ho subvencionar per aquelles persones amb pocs recursos econòmics.


Comentaris

envia el comentari