Catalunya Diari

La balaguerina Júlia Montoliu aconsegueix la millor nota de la Selectivitat a la demarcació de Lleida

La balaguerina Júlia Montoliu aconsegueix la millor nota de la Selectivitat a la demarcació de Lleida| ACN - Fotografia: Generalitat de Catalunya (Arxiu)

 

La balaguerina Júlia Montoliu ha estat amb un 9,55 l'estudiant de les comarques de Lleida que ha obtingut una millor nota a la selectivitat aquest junyEl curs vinent estudiarà Nutrició Humana i Dietètica a Pamplona i en el futur vol dedicar-se a la recerca lligada a aquest àmbit.

La jove explica que quan la van trucar per comunicar-li la notícia es trobava al veterinari amb el seu gat i no en va fer massa cas i fins que no va arribar a casa i no va veure la nota per internet no s'ho va acabar de creure.
 
Atribueix el secret del seu èxit a "estudiar, passar-se dies a la biblioteca i fer molts exàmens de selectivitat" i al fet que al centre on estudiava, l'escola Vedruna de Balaguer, fessin avaluació continuada.
 
El 97% dels estudiants, aprova
Un total de 25.744 estudiants, el 96,97% dels 26.548 que es van presentar el juny a les PAU, podran accedir el curs que ve a la universitat. La nota mitjana global de les proves d'accés és de 6,699, mentre que la dels expedients acadèmics del batxillerat ha estat de 7,28.
 
Amb aquests resultats, la nota mitjana d'accés a les carreres, que es calcula a partir del 60% de l'expedient de batxillerat i el 40% de la nota de la fase general de les PAU, se situa en el 7,047, la més alta dels últims 5 anys.


Comentaris

envia el comentari