Catalunya Diari

La Biblioteca de Cervera, considerada de referència a Catalunya

La Biblioteca de Cervera, considerada de referència a Catalunya| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Cervera

 Segons Fenoll, la ciutat de Cervera està adquirint un pes i ressò important a nivell cultural al nostre país i aquest reconeixement reforça encara més aquest paper. Durant la seva visita, va destacar l'excel·lent tasca realitzada per la biblioteca de Cervera i la seva directora, Àgata Alegre.
 
La biblioteca de Cervera és de les més antigues de Catalunya. El 6 de febrer del 2009 es van complir 75 anys d’existència de biblioteca pública a Cervera. Creada per la Generalitat l’any 1934 ha continuat la seva llarga trajectòria, únicament amb petites interrupcions, fins a l’actualitat. Des de l’any 1934 fins al 1991 com a Biblioteca Popular de Cervera, a la seu del carrer Major número 15, i des de l’any 1992  com a biblioteca comarcal Josep Finestres ocupant una part de l’edifici de la Universitat, al passeig Jaume Balmes.
 
Al llarg dels anys diverses administracions públiques s’han fet càrrec de la biblioteca: la Generalitat republicana, la Diputació de Lleida, la Paeria de Cervera i la Generalitat de Catalunya. Des de l’any 1992 la titularitat és compartida entre la Paeria i el Consell Comarcal de la Segarra, mentre que la Generalitat hi aporta suport econòmic i tècnic.


Comentaris

envia el comentari