Catalunya Diari

La Biblioteca de Solsona endega el projecte 'Llegeix+', amb la cessió de revistes a sales d'espera de serveis públics

La Biblioteca de Solsona endega el projecte 'Llegeix+', amb la cessió de revistes a sales d'espera de serveis públics| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Solsona

 

Apropar la biblioteca als ciutadans que habitualment no hi van i donar una nova vida a material que aquest equipament dóna de baixa són els dos objectius del projecte Llegeix+, que la Biblioteca Carles Morató de Solsona posa en marxa amb la cessió de lots de revistes a les sales d’espera de diversos serveis públics.

De moment, sota el lema 'Troba el teu moment i el teu lloc', s’han repartit revistes a dependències municipals, les oficines del Consell Comarcal, el Centre Sanitari del Solsonès i l’Hospital Pere Màrtir Colomés. D’aquesta manera, “a més de fomentar l’hàbit lector entre el conjunt de la ciutadania, es donen a conèixer les revistes que es poden trobar a la biblioteca i se’ls dóna una segona vida útil”, explica la directora de l’equipament, Ester Barniol. 
 
Són publicacions de temàtiques especialitzades (cuina, jardineria, bricolatge, interiorisme, infantils, viatges, música, història, entre d’altres), el contingut de les quals no està estrictament lligat a l’actualitat. La voluntat de la Biblioteca Carles Morató és que aquest servei pugui estendre’s a establiments com bars, granges i restaurants o consultes mèdiques i similars. En aquest sentit, qui hi estigui interessat pot contactar amb la biblioteca (biblioteca.solsona@gencat.cat / 973483839).   
 
També s’inclou dins la iniciativa Llegeix+ el préstec de llibres als centres educatius, un servei que ja s’està oferint. Properament s’ampliarà a l’Hospital Pere Màrtir Colomés. Així mateix, la cessió de lots per al servei de bibliopiscina, que es duu a terme a l’estiu des de fa anys, també queda inclòs en aquest mateix projecte. 
 
Aquestes accions s’emmarquen dins la política de la biblioteca de promoure i desvetllar el gust per la lectura i d’arribar no només als seus usuaris, sinó al conjunt de la població de totes les edats. “El símbol + fa referència a llegir més en quantitat, però també a més llocs, perquè qualsevol pot trobar un moment i un lloc per llegir”, expressa Barniol.


Comentaris

envia el comentari