Catalunya Diari

La Cadí Trail 2015 presenta enguany cinc proves diferents

La Cadí Trail 2015 presenta enguany cinc proves diferents| Redacció - Fotografia: Ajuntament de la Seu d'Urgell

 

La tercera edició de la cursa de muntanya Cadí Trail, que es celebrarà el proper dissabte 11 de juliol, engloba en aquest ocasió cinc proves diferents: la Cadí Ultra Trail (80 km), la Cadí Marató (44 km, amb arribada a Estana), la Cadí Trail (20 km, amb arribada a dalt del Cadí), la Cadí Popular (13 km, amb arribada a Adraen) i la Petit Cadí (infantil).

Com ja és tradició totes les proves tindran la sortida al passeig Joan Brudieu de la capital alturgellenca i transcorren per la serralada del Cadí. Els participants de la Cadí Marató, la Cadí Trail i la Cadí Popular tindran un transfer per tornar a la Seu d'Urgell amb autocar.
 
La presentació de la cursa ha anat a càrrec de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, juntament amb el director de la cursa, Albert Vilana, i el president de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), Xavi Escribà. L'alcalde urgellenc ha valorat "molt positivament" el circuit de la mateixa, ja que té com a principal protagonista l'entorn de la Seu i la serra del Cadí, així com també la seva organització per part de la UEU. Batalla ha remarcat que la Cadí Trail "ens ajuda a situar la Seu i el Pirineu en una zona de muntanya molt atractiva pels esportistes que practiquen aquesta modalitat". Així mateix, ha destacat també d'aquesta cursa per muntanya la seva projecció tant nacional com internacional, ja que la major part de corredors procedeixen de fora del territori.
 
El seu director, Albert Vilana, ha destacat que "la cursa és possible gràcies a la UEU i als vuit caps de control -molts d'ells professionals del sector-, i a tots els voluntaris que ajuden no només en el dia de la prova sinó que porten a terme la feina prèvia de netejar i marcar els camins per on transcorreran les proves". Vilana ha destacat com a novetat d'aquesta tercera edició que la prova Cadí Ultra Trail, de 80 quilòmetres de distància, és puntuable pel Campionat de Catalunya per equips. Tant la Cadí Ultra Trail com la Cadí Marató són les dues úniques proves que travessen tota la carena del Cadí.
 
Cal remarcar que les proves Cadí Marató i Cadí Trail es troben englobades en el Circuit Fer de Curses de Muntanya.
 
Més de 300 inscrits
Vilana ha remarcat que a dia d'avui ja hi ha inscrits més de 300 corredors. I ha afegit: "Les inscripcions es limitaran a 400 corredors, que segur que aconseguirem". Aquest topall de 400 participants es deu a qüestions de seguretat dels esportistes i respecte mediambiental al Parc Natural del Cadí-Moixeró. "Apostem per la qualitat de les curses i no per la massificació", ha comentat.
 
Respecte a la procedència dels participants, el director de la prova destaca que només el 5% dels corredors són de l'Alt Urgell, mentre que la majoria provenen de Barcelona, així com de les províncies de Girona i Tarragona, el País Basc i les Illes Balears. Respecte als participants de la Cadí Marató, Vilana ha remarcat que el 33% són veïns de l'Alt Urgell i d'altres zones de Catalunya i de l'Estat.
 
Vilana també ha explicat que el 65% de la recaptació de les inscripcions es destinen al corredor, ja que la Cadí Trail és un projecte sense ànim de lucre. En aquest sentit, cal remarcar que tal i com ja es va fer en l'edició passada, els corredors participants a la prova Cadí Ultra Trail portaran a sobre un geolocalitzador que permetrà tant als organitzadors com als familiars i amics saber per on passa cada esportista en qualsevol moment de la cursa. "Això comporta seguretat per als esportistes i alhora dóna espectacularitat a la cursa", ha assenyalat Vilana. La resta els ingressos serveix per obsequis dels voluntaris.
 
Per la seva part, Xavi Escribà, president de la UEU, ha volgut destacar que "valorem la recuperació i neteja dels camins entre la Seu d'Urgell i el Cadí, una tasca que porten a terme els voluntaris que s'ha fet gràcies a la Cadí Trail". I ha remarcat: ·L'impacte ambiental de les curses dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró es mira que sigui mínim".


Comentaris

envia el comentari