Catalunya Diari

La campanya ‘Disfruita-la’ arribarà enguany a 1.500 nens

La campanya ‘Disfruita-la’ arribarà enguany a 1.500 nens| Redacció - Fotografia: Ajuntament d'Alpicat

 La promoció dels hàbits saludables i dels productes de la terra és una de les prioritats de la Diputació de Lleida en col·laboració amb diferents sindicats, entitats i associacions de les nostres comarques.
 
Alpicat ha estat aquest dimarts el primer municipi en acollir l’activitat, a la que ha assistit el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; l’alcalde d’Alpicat, Pau Cabré; el coordinador territorial d’UP a la Plana de Lleida, Josep Maria Companys, i el coordinador comarcal d’UP al Segrià, Josep Cabré.
 
Les sessions dels tastos inclouen l’espectacle 'Disfruita-la xic', a càrrec del grup d’animació La Cremallera, durant el qual s’explica als infants les propietats de la fruita i els beneficis que aporta per a la seva dieta.
 
El president de la Diputació de Lleida ha explicat que es tracta d’una campanya de promoció dels aliments del territori que pretén fomentar el consum de fruita. Aquesta campanya és important perquè “són els més petits els qui han d’assolir els hàbits de consum de fruita pels beneficis que aporta a la salut i en reconeixement a l’esforç dels productors lleidatans”, ha afegit Reñé. 
 
Mitjançant un espectacle infantil, el grup d’animació ha explicat a 150 infants les qualitats i beneficis de menjar fruita. Un cop finalitzada l’animació, el president de la Diputació de Lleida i la resta d’autoritats han repartit als nens i joves una carmanyola, amb forma de poma i plena de fruita, amb l'objectiu que sigui reutilitzada posteriorment pels infants per portar fruita durant les seves activitats d’estiu, i d’aquesta manera donar continuïtat a l’actuació implicant a les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita.
 
Per la seva banda, l’alcalde d’Alpicat ha valorat positivament la campanya que en aquesta edició s’ha posat en marxa a l’estiu per donar continuïtat a les accions d’aquestes característiques que es fan durant el curs escolar.
 
La campanya 'Disfruita-la a l’Estiu' és un projecte d’Unió de Pagesos per promocionar el consum de fruita dolça entre la població infantil i juvenil i consisteix en realitzar tastos guiats de fruita dolça utilitzant una metodologia pràctica i adaptada segons l’edat. La Diputació de Lleida col·labora des de l’any 2005 en aquesta campanya d’Unió de Pagesos que pretén promoure el consum d’un dels productes més importants de les comarques lleidatanes, com és la fruita. En aquesta edició d’estiu, els tasts de fruita s’organitzen directament amb els ajuntaments per tal que els puguin incloure dins les estades d’estiu o com a actes de les festes majors.


Comentaris

envia el comentari