Catalunya Diari

La carretera de Baiasca tindrà el pas restringit al poble entre les 8.30 i les 17.00 h mentre durin les obres

La carretera de Baiasca tindrà el pas restringit al poble entre les 8.30 i les 17.00 h mentre durin les obres| Text i fotografia: ACN

L'inici de les obres de la carretera de Baiasca, anunciades per aquest dilluns, haurà d'esperar encara uns dies ja que només han començat els treballs preparatoris com desbrossament i feines topogràfiques. La maquinària pesant s'incorporarà a l'obra durant aquesta setmana.

Les previsions dels tècnics són que les obres tinguin una durada de tres setmanes efectives. Per evitar perills als usuaris de la via i poder treballar en condicions, la carretera estarà tallada des de les 8.30 hores fins a les 17.00 hores. El pas només estarà autoritzat durant aquest període per emergències. Amb aquestes obres els veïns de Baiasca veuen com després de sis mesos de passar per una carretera sense les mínimes garanties de seguretat disposaran d'un accés segur fins al poble. De tota manera els veïns es mostren preocupats per l'accés en cas de neu i gel.

El pas alternatiu que es donarà als veïns de Baiasca és un ramal d'uns 370 metres que salvaran el punt negre on de maneres reiterades es produïen despreniments i esllavissades. Per construir el nou pas se n'aprofitarà un d'existent; el camí del Bosc. El desnivell d'aquesta carretera farà que en èpoques de neu i gel el pas per aquest punt sigui difícil, segons l'assessor pel desenvolupament d'Infraestructures de la Diputació de Lleida, Ramon Lleonart.

Jordi Fillet, alcalde pedani de Baisca i veí del poble, ha explicat que estan contents per l'inici de les obres donat que els veïns ja estaven ''angoixats'' perquè acumulen set mesos de precarietat per accedir al poble. Fillet ha afegit que també veuen l'inici de les obres amb ''preocupació'' per l'època de l'any en què comencen. Fillet ha dit que confien en les paraules dels tècnics que els han assegurat que no hi haurà cap problema.

La Diputació de Lleida aporta uns 70.000 euros per la realització d'aquestes obres i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, a través de Política Territorial, també hi contribueix amb una inversió similar.


Comentaris

envia el comentari